Piletina s pestom od trava i špageti

Dođete s posla i u hladnjaku imate samo piletinu. Napravite brzinski pesto, stavite špagete kuhati i u trenu imate najljepšu tjesteninu! Spremni za posluživanje?

od Ioanne Stamoulos

Spremno za 40′

Materijali

700 g file od pilećih prsa, narezan

1 paket špageta

12 cherry rajčica

Za pesto

1 šalica listova bosiljka

1 šalica nasjeckanog peršina

10 listova rukole

½ šalice ekstra djevičanskog maslinovog ulja

½ šalice badema

2-3 češnja češnjaka

2 žličice žlice soka od limuna

korica ½ limuna

½ šalice kefalotirija, naribanog

½ žličice slatka sol

¼ žličice slatka paprika

Postupak

U multimikseru mutite sve sastojke za pesto, počevši od rikule i maslinovog ulja, dok ne dobijete željenu teksturu.

Posolite i popaprite tavu i stavite je na vatru. Na vrh stavite jednu do druge kriške piletine. Gornju stranu fileta posolite, popaprite i poškropite s malo maslinova ulja. Pecite ih s obje strane dok ne porumene. Zatim u tavu dodajte polovicu pesta razmućenog s malo vode. Prokuhajte 5 minuta.

U međuvremenu skuhajte tjesteninu ali je nemojte ocijediti. Uzmete ih direktno posebnom žlicom i zajedno s vodom koju steknu ulijete u lonac s piletinom, dodajući ostatak pesta. Dobro promiješajte i poslužite s dodatnim sirom, prepolovljenim cherry rajčicama i svježe mljevenim paprom.

olivamagazin.gr

admin/ author of the article

Ja sam talentirani i kreativni novinar specijaliziran za pisanje članaka. Moj zadatak je istraživanje različitih tema, provođenje intervjua, analiza podataka i stvaranje visokokvalitetnog sadržaja koji privlači pažnju čitatelja i inspirira ih na razmišljanje i akciju

Loading...
Zagreba Lajfhaki