Piletina s tikvicama, rajčicom, rezancima i feta sirom

Piletina s rezancima omiljena je tradicionalna kombinacija koju volimo od malih nogu. No, brza varijanta koju vam predlažemo da napravite u tavi vrlo je ukusna i osigurava kompletan obrok za vašu obitelj u samo 45 minuta. Svakako isprobajte!

spreman za 45′

od Ioanne Stamoulos

Materijali

700 g file pilećih prsa narezati na komade

1 kavena šalica maslinovog ulja

nešto brašna

1 sitno nasjeckani luk

1 češanj češnjaka u češnovima

4-5 suhih rajčica nasjeckanih

2 rajčice srednje veličine

2 tikvice narezati na kockice

1 čaša crnog vina

malo origana

2 lista lovora

1 paket debelih rezanaca

200 g kockice fete

malo slatke paprike

Sol papar

Savjeti

Tikvice lako možete zamijeniti 1 zelenom i 1 crvenom paprikom.

Postupak

Rajčice poprečno zarežite na dnu, uronite ih u kipuću vodu na 5 sekundi, izvadite ih šupljikavom žlicom, ogulite ih, prepolovite, ocijedite sjemenke i narežite na kockice.

Ostatak povrća (luk, češnjak, tikvice) pripremiti kako je navedeno u sastojcima.

Posolite, popaprite i lagano pobrašnite pileće kocke.

U velikoj i dubokoj tavi zagrijte maslinovo ulje i dodajte kockice piletine. Nakon što porumeni s obje strane. Vaditi ih šupljikavom žlicom iz tave i na isto ulje dodati luk, češnjak i tikvice.

Kad vam povrće omekša, vratite piletinu u tavu i nekoliko puta je okrenite u tavi. Deglazirajte crnim vinom i nakon 1 minute dodajte kockice rajčice, sušenu rajčicu i malo vode. Posolite, popaprite i dodajte papriku, lovor i origano.

U isto vrijeme skuhajte rezance pored lonca slane vode. Pazite, ne smiju prekuhati, nego držati.

Kad se jelo umače, ocijedite rezance i stavite ih u tavu zajedno s kockicama fete. Promiješajte da se sastojci sjedine i zajedno prokuhajte te hranu odmah poslužite na tanjure.

časopis za masline.gr

admin/ author of the article

Ja sam talentirani i kreativni novinar specijaliziran za pisanje članaka. Moj zadatak je istraživanje različitih tema, provođenje intervjua, analiza podataka i stvaranje visokokvalitetnog sadržaja koji privlači pažnju čitatelja i inspirira ih na razmišljanje i akciju

Loading...
Zagreba Lajfhaki