Piletina s rezancima omiljena je tradicionalna kombinacija koju volimo od malih nogu. No, brza varijanta koju vam predlažemo da napravite u tavi vrlo je ukusna i osigurava kompletan obrok za vašu obitelj u samo 45 minuta. Svakako isprobajte!
spreman za 45′
od Ioanne Stamoulos
Materijali
700 g file pilećih prsa narezati na komade
1 kavena šalica maslinovog ulja
nešto brašna
1 sitno nasjeckani luk
1 češanj češnjaka u češnovima
4-5 suhih rajčica nasjeckanih
2 rajčice srednje veličine
2 tikvice narezati na kockice
1 čaša crnog vina
malo origana
2 lista lovora
1 paket debelih rezanaca
200 g kockice fete
malo slatke paprike
Sol papar
Savjeti
Tikvice lako možete zamijeniti 1 zelenom i 1 crvenom paprikom.
Postupak
Rajčice poprečno zarežite na dnu, uronite ih u kipuću vodu na 5 sekundi, izvadite ih šupljikavom žlicom, ogulite ih, prepolovite, ocijedite sjemenke i narežite na kockice.
Ostatak povrća (luk, češnjak, tikvice) pripremiti kako je navedeno u sastojcima.
Posolite, popaprite i lagano pobrašnite pileće kocke.
U velikoj i dubokoj tavi zagrijte maslinovo ulje i dodajte kockice piletine. Nakon što porumeni s obje strane. Vaditi ih šupljikavom žlicom iz tave i na isto ulje dodati luk, češnjak i tikvice.
Kad vam povrće omekša, vratite piletinu u tavu i nekoliko puta je okrenite u tavi. Deglazirajte crnim vinom i nakon 1 minute dodajte kockice rajčice, sušenu rajčicu i malo vode. Posolite, popaprite i dodajte papriku, lovor i origano.
U isto vrijeme skuhajte rezance pored lonca slane vode. Pazite, ne smiju prekuhati, nego držati.
Kad se jelo umače, ocijedite rezance i stavite ih u tavu zajedno s kockicama fete. Promiješajte da se sastojci sjedine i zajedno prokuhajte te hranu odmah poslužite na tanjure.
časopis za masline.gr