Ukusno jelo za svakodnevni ili nedjeljni stol prekrasnih boja i mirisa.
Simoni Kafiri
Spremno za 1:30
Materijali
1 pile, u porcijama
2 crvene paprike, očišćene, narezane na trakice
2 zelene paprike, očišćene, narezane na trakice
crne i zelene masline
2 srednje glavice luka, sitno nasjeckane
2 češnja češnjaka nasjeckana
1 žličica slatka paprika
1 list lovora
2 grančice majčine dušice
3 grančice peršina
½ šalice maslinovog ulja
1 kg zrelih rajčica, naribanih
1 šalica bijelog vina
1 paket tagliatelle
1 žlica maslaca za tjesteninu
naribana mizitra za posluživanje
kajenski papar (po želji)
sol, svježe mljeveni papar
Postupak
Pripremite piletinu: U velikom loncu zagrijte pola maslinovog ulja i pirjajte komade piletine u dva dijela dok ne porumene sa svih strana. Ostavite piletinu sa strane.
Dodajte preostalo maslinovo ulje i propirjajte luk, češnjak i papriku. Nakon što puste arome, sve komade piletine stavite u lonac, začinite solju i paprom, deglazirajte vinom, pospite paprikom i kajenskom paprikom ako koristite. Dodajte začinsko bilje (lovor, majčina dušica, peršin) i naribane rajčice.
Poklopite lonac i pirjajte jelo oko 1 sat, dok se piletina dobro ne skuha. Pred kraj kuhanja dodajte masline i nakon nekog vremena probajte jelo na sol.
Pripremite tjesteninu: Zakuhajte vodu, dodajte odgovarajuću količinu soli i kuhajte tagliatelle prema uputama na pakiranju. Ocijedite ih.
U isti lonac staviti maslac, staviti na vatru da se rastopi zajedno sa uljem i ugasiti vatru. Ulijte i umiješajte ocijeđenu tjesteninu. Podijelite tagliatelle na tanjure i svaki nadjenite dijelom piletine, umakom i maslinama. Uz jelo dodajte naribanu mizitru ili neki drugi sir po izboru.
časopis za masline.gr