Zagreba Lajfhaki

Pita od limuna s kolačićem | zarpanews.gr

Jednostavan recept za omiljenu pitu od limuna s kolačićem. Uživajte uz kavu i dobro društvo!

spreman za sat vremena

od Ioanne Barbarigou

Materijali

Za bazu

1½ pakiranja punjeni kolačići (278 g)

125 gr. otopljeni maslac (hladan)

Za kremu od limuna

300 gr. krem sir na sobnoj temperaturi

1 zaslađeno mlijeko

Sok od 2 limuna

Korica od 2 limuna

1 žlica želatina

1 žlica voda

Materijali

Prvo skinite kremu s kolačića, a ostatak sameljite u prah.

Stavite želatinu s vodom u zdjelu i stavite u marinu da se otopi.

Miješajte dok se ne otopi.

Uzimamo koricu i sok od limuna.

Za limun pitu sa biskvitom ćemo koristiti obruč kalup od 20 cm.

Maslac sjediniti sa naribanim biskvitom i dobro izmiksati.

Ulijte u formu i zamrznite bazu u hladnjaku na nekoliko minuta.

Sir umutiti žicom ili mikserom i dodati kremu od keksa, šećer, sok i koricu.

Zatim dodajte želatinu i ulijte kremu u smrznutu podlogu.

Desert stavite u hladnjak da se dobro zamrzne i ukrasite kolačićima.

argiro.gr

Exit mobile version