Pita od patlidžana s paprikom, fetom i caseri

Ukusna pita s bogatim, dimljenim okusom od pečenih patlidžana. Za još više okusa nadjevu dodajte fetu i caseri.

Simoni Kafiri

Materijali

Za plahtu

3 šalice višenamjenskog ili lisnatog brašna

1 šalica vode

1 žličica slatka sol

1 žličica slatki šećer

¾ šalice maslinovog ulja

osjetite otvaranje lišća

Za nadjev

3 velika patlidžana, pečena u lijevanom željezu ili ugljenu

3-4 šarene paprike, pečene, oguljene

2 češnja češnjaka sitno nasjeckana

2 jaja

½ kg izmrvljenog feta sira

1 šalica ribanog sira

½ šalice nasjeckanog peršina

1½ šalice umaka od rajčice

svježe mljeveni papar

Postupak

Zakuhajte vodu s uljem, šećerom i soli. Kad se napola ohladi, malo po malo umiješajte brašno dok ne dobijete glatko i elastično tijesto. Podijelite ga na četiri loptice i ostavite ih pokrivene u pobrašnjenoj zdjeli 1-2 sata.

Zatim ih pospite škrobom i oklagijom otvorite na četiri lista. Premažite ih uljem i složite poklopljene jednu na drugu. Zagrijte pećnicu na 200 stupnjeva.

U međuvremenu napravite nadjev: pečene patlidžane ogulite i meso stavite u cjedilo da se dobro ocijede. Usitnite ga ili otopite u blenderu.

U plitku, namašćenu tepsiju promjera 32-34 cm slagati dva lista, jedan na drugi. Rastopljene patlidžane premažite po cijeloj površini, a po vrhu rasporedite češnjak i pečenu papriku narezanu na dugačke uske komade.

Sireve pomiješajte s jajima, peršinom i paprom te prelijte preko zapečenog povrća. Po površini rasporedite umak od rajčice i prekrijte posljednja dva lista.

Površinu pite premažite maslinovim uljem, narežite na komade i pecite u pećnici oko 1 sat.

časopis za masline.gr

admin/ author of the article

Ja sam talentirani i kreativni novinar specijaliziran za pisanje članaka. Moj zadatak je istraživanje različitih tema, provođenje intervjua, analiza podataka i stvaranje visokokvalitetnog sadržaja koji privlači pažnju čitatelja i inspirira ih na razmišljanje i akciju

Loading...
Zagreba Lajfhaki