Svi vole pite sa sirom, ali ono što ponekad otežava proces je otvaranje folije.
Tako smo na internetu pronašli nevjerojatan recept za pitu od sira s fetom i halloumijem, bez folije.
Najbrže i najukusnije što možete napraviti za nedjeljni stol ili za zalogaje radnim danom
Pogledajmo recept:
Materijali
100 ml. maslinovo ulje,
150 ml. punomasno mlijeko,
250 gr. samodizajuće brašno (ili 250 g višenamjenskog brašna s 1,5 kg praška za pecivo)
3 jaja,
100 gr. jogurt (4% masti),
250 gr. naribani halloumi (rende ili multi),
150 gr. feta (račvasta),
1 žlica sušena menta,
malo svježe mljevenog papra,
3 žlice parmezan za koru.
Provedba
Maslacem i brašnom pospite posudu za pećnicu (srednje veličine). U zdjelu pomiješam naribane sireve i dodam mentu i papar.
Ulje, mlijeko, brašno, jaja i jogurt sam dobro umutila mikserom i kad se smjesa homogenizirala prelila preko sireva. (Recept se može raditi i ručno bez pomoći miksera)
Premijesite i prebacite tijesto u vatrostalnu posudu. Površinu pospite parmezanom.
Sirnicu pečem na 190°C 50′ na otporu s naglaskom na donju stranu pećnice ili na nisku potporu da se može peći i odozdo.
Izvor: dailycious.gr
bovary.gr