Pita od upletene slanine | zarpanews.gr

Hrskava ručno rađena pita koju ćete obožavati

Materijali

250 grama kora za pitu

1 šalica maslinovog ulja

1 srednji poriluk narezan na tanke ploške

5 kriški slanine

malo muškatnog oraščića

1 jaje

3 velika kuhana krumpira

1/4 šalice mlijeka

malo sjemenki crnog sezama

Provedba

Napraviti pire, krumpir narezati na kockice i kuhati 15 minuta.

Zatim ih posebnim alatom ili vilicom otopite. Zatim u pire ulijte mlijeko i dobro izmiješajte dok ne postane homogena smjesa.

U tavi zagrijte 2-3 žlice maslinovog ulja i dobro izdinstajte poriluk i slaninu.

Ulijte ih u pire i izmiksajte dodajući jaje i muškatni oraščić.

Otvorite foliju, lagano je nauljite i uz pomoć slastičarske vrećice izlijte traku pirea uz rub folije.

Zarolajte lim kao roladu pa kružno i labavo kao šaraf. U nauljenu tepsiju stavljati rolke, poprskati ih sa malo vode i ulja i posuti sa malo susama.

Pecite na 180 stupnjeva oko 20 minuta dok ne porumene i postanu hrskave.

zvijer vijesti.gr

admin/ author of the article

Ja sam talentirani i kreativni novinar specijaliziran za pisanje članaka. Moj zadatak je istraživanje različitih tema, provođenje intervjua, analiza podataka i stvaranje visokokvalitetnog sadržaja koji privlači pažnju čitatelja i inspirira ih na razmišljanje i akciju

Loading...
Zagreba Lajfhaki