Zagreba Lajfhaki

Pita od višanja s bademovim tijestom | zarpanews.gr

Jednostavan recept za pitu od višanja s bademovim tijestom i svježim višnjama! Fantastična butirata uz koju ćete, ako je poslužite uz sladoled, uživati ​​jedinstveno!

od Argyrosa Barbarigoua

Priprema: 15 minuta

Kuhanje: 45 minuta

Sastojci za 12 porcija

400 gr. brašno p.o.c

400 gr. šećer

50 gr. mljeveni bademi

20 kg praška za pecivo

1 vanilija

250 gr. otopljeni i hladni maslac

1 veliko jaje

1/2 žličice sol

1 komad posude za ulje

Za nadjev

250 gr. šećer

3 žlice puna kukuruznog brašna

1/3 žličice sol

1 kg višanja

1 velika jabuka

2 žlice sok od limuna

1/2 žličice kapi vanilije ili esencije badema

Za posluživanje

Sladoled s okusom vanilije

Šećer u prahu

Postupak

Nakon što otopite maslac, ostavite da se ohladi.

Samljeti šećer s bademima.

Sve sastojke za tijesto staviti u zdjelu i zamijesiti da se sjedine.

Tijesto će biti čvrsto i grubo.

Za nadjev

Trešnje očistiti i staviti u zdjelu.

Jabuku očistiti i narendati na krupnije rende.

Dodajte sve preostale sastojke i promiješajte žlicom.

Veći prstenasti kalup ili okrugli pleh premažite maslacem i obložite papirom za pečenje.

Odvojite 2/3 tijesta i prstima posipajte tijesto za mrvljenje.

Obavezno napravimo bočnu stijenku od tijesta za zadržavanje nadjeva.

Izlijte sav nadjev u sloju.

Po vrhu posuti ostatak mrvičastog tijesta (izgleda kao mokri pijesak).

Pecite u dobro zagrijanoj pećnici na 170ºC na zraku, oko 45 minuta, dok dobro ne porumene.

Ako brzo počne tamniti, prekrijte površinu aluminijskom folijom.

Otkalupiti na roštilju.

Uklonite masni papir i ostavite da se malo ohladi.

Pospite šećerom u prahu i poslužite sa sladoledom od vanilije.

Nakon divne pite od višanja s bademovim tijestom, vrijedi pogledati recept u nastavku.

argiro.gr

Exit mobile version