Zagreba Lajfhaki

Pizza s rajčicom, lukom i grujerom

Tradicionalnoj ladeniji Kimolos dodajte gruyere i dobit ćete ukusnu pizzu.

Spremno za 50′

Dimitris Skarmoutsos

Materijali

700 g brašno

30g suhi kvasac

4 zrele rajčice

3 velika luka, tanko narezana

250 g ribani gruyere

1 šalica maslinovog ulja

1 žličica slatki origano

sol, svježe mljeveni papar

Postupak

U tepsiji pomiješajte brašno s malo soli i u sredini napravite udubinu. Ulijte kvasac koji ste otopili u 3/4 šalice tople vode i mijesite dok ne postane mekano i homogeno tijesto koje se ne lijepi za ruke. Po potrebi tijekom mijesenja dodajte malo vode. Ostavite tijesto oko 1 sat da se diže.

U međuvremenu narežite rajčice na ploške i pomiješajte ih u posudi s ploškama luka, soli, paprom i origanom.

Zagrijte pećnicu na 170˚C. Tijesto podijelite na pola i oblikujte kuglice. Svaku lopticu posebno otvarati i stavljati u podmazane kalupe. Dlanom pritisnite tijesto da se otvori, prekrivši cijelo dno svake posude.

Na površinu tijesta rasporedite smjesu rajčice i luka i pospite naribanim sirom. Pokapajte pizze maslinovim uljem. Pecite svaki oko 30 minuta, dok tijesto ne porumeni i dok se sir ne otopi.

časopis za masline.gr

Exit mobile version