Kuhanje u loncima i tavama od nehrđajućeg čelika odličan je izbor jer ih je relativno lako održavati. Mogu se prati u perilici posuđa za brzo i učinkovito čišćenje i prikladni su za mnoštvo recepata.
Međutim, morate imati na umu neke stvari kada kuhate s ovim posuđem, a koje će vas spasiti od relativno brze zamjene. Manje poznata pogreška koju treba izbjegavati odnosi se na sol.
Posolite vodu za tjesteninu na pravi način
A jedna od pogrešaka koje radite, a koja utječe na kvalitetu materijala vašeg posuđa je onako kako solite vodu kad je želite prokuhati tjestenina.
Dobro, ako ste ljubitelj tjestenine, znate da je važno obilato posoliti vodu u kojoj će se kuhati, ali, Jeste li znali da ne smijete dodavati sol u vodu prije nego što počne ključati?; Ako često dodajete sol u hladnu vodu u svom loncu, moguće je da će to dovesti do nečega što se zove ‘koštanje’.
Lonci i tave koji su pretrpjeli ovo trošenje i habanje i dalje su sigurni za hranu – iako će malo utjecati na performanse posuđa – tako da nema problema s nastavkom korištenja vaših lonaca ako imaju mrlje. Dobra vijest je da možete spriječiti njegovo širenje soljenjem vode u pravo vrijeme.
zvijer vijesti.gr