Zagreba Lajfhaki

Pogreška soli koja može uništiti lonce i tave od nehrđajućeg čelika

Kuhanje u loncima i tavama od nehrđajućeg čelika odličan je izbor jer ih je relativno lako održavati. Mogu se prati u perilici posuđa za brzo i učinkovito čišćenje i prikladni su za mnoštvo recepata.

Međutim, morate imati na umu neke stvari kada kuhate s ovim posuđem, a koje će vas spasiti od relativno brze zamjene. Manje poznata pogreška koju treba izbjegavati odnosi se na sol.

Posolite vodu za tjesteninu na pravi način

Možda se čini da je posuđe od nehrđajućeg čelika neuništivo, ali nešto tako jednostavno kao što je krivo soljenje vode za tjesteninu može učiniti da se vaši lonci istroše puno prije nego što bi trebalo.

A jedna od pogrešaka koje radite, a koja utječe na kvalitetu materijala vašeg posuđa je onako kako solite vodu kad je želite prokuhati tjestenina.

Dobro, ako ste ljubitelj tjestenine, znate da je važno obilato posoliti vodu u kojoj će se kuhati, ali, Jeste li znali da ne smijete dodavati sol u vodu prije nego što počne ključati?; Ako često dodajete sol u hladnu vodu u svom loncu, moguće je da će to dovesti do nečega što se zove ‘koštanje’.

Pitting, prema tastingtable.com, jest oblik hrđe u kojem je površina nehrđajućeg čelika uništena solju. To se događa kada se nekoć zaštitni sloj krom-oksida posude počne raspadati i često stvara mnogo sićušnih kružnih udubljenja na površini materijala. Međutim, soljenje u pravo vrijeme to može spriječiti jer osigurava da će se sol odmah otopiti i neće se taložiti na dno plovila.

Lonci i tave koji su pretrpjeli ovo trošenje i habanje i dalje su sigurni za hranu – iako će malo utjecati na performanse posuđa – tako da nema problema s nastavkom korištenja vaših lonaca ako imaju mrlje. Dobra vijest je da možete spriječiti njegovo širenje soljenjem vode u pravo vrijeme.

zvijer vijesti.gr

Exit mobile version