Posna pita od koje miriše cijela kuća! Brzo, jednostavno i ekonomično jer se radi od povrća koje vam preostane.
Spremno za 40′
Materijali
1/2 paketa seoskog lista 700 g.
4 žličice juha od maslinova ulja s češnjakom
½ pinte. ekstra djevičansko maslinovo ulje za mazanje listova
Za nadjev
½ pinte. Ekstra djevičansko maslinovo ulje
1 veliki luk, narezan na ploške
1 vezica svježeg luka nasjeckanog
1 poriluk, nasjeckan
2 češnja češnjaka nasjeckana
2 Florina paprike, nasjeckane
4 srca artičoke, nasjeckana
4 tikvice, nasjeckane
1 rajčica, oguljena, narezana na kockice
1 vezica peršina, nasjeckanog
1/2 vezice kopra, nasjeckanog
Postupak
Zagrijte pećnicu na 180°C na zraku. Izvadite seoski list iz zamrzivača i ostavite ga u ambalaži na sobnoj temperaturi dok se dobro ne otopi (oko 2 sata).
Zagrijte maslinovo ulje u velikom loncu i pirjajte luk i poriluk na srednjoj vatri 5 minuta dok ne postanu prozirni. Dodajte papar, artičoke i bundevu dok ne omekšaju. Dodajte rajčicu, začinite solju i paprom i nastavite pirjati 5 minuta ili dok se povrće ne osuši. Maknite posudu s vatre i pustite da se nadjev ohladi. Zatim umiješajte peršin i kopar.
Podmažite srednju tepsiju uljem od češnjaka. Na podlogu raširite prvi list pazeći da mu rubovi vire iz stijenki tepsije. Premažemo ga s malo maslinovog ulja i na vrh poslažemo jedan po jedan preostale listove koje također premažemo uljem. Listove prethodno pecite 10 minuta.
Zatim izvadite tepsiju iz pećnice i rasporedite nadjev te pecite još 20 minuta ili dok listovi pri dnu i sa strane ne porumene, a povrće omekša.
časopis za masline.gr