Zagreba Lajfhaki

Posna otvorena zeljanica sa začinskim biljem

Posna pita od koje miriše cijela kuća! Brzo, jednostavno i ekonomično jer se radi od povrća koje vam preostane.

Spremno za 40′

Materijali

1/2 paketa seoskog lista 700 g.

4 žličice juha od maslinova ulja s češnjakom

½ pinte. ekstra djevičansko maslinovo ulje za mazanje listova

Za nadjev

½ pinte. Ekstra djevičansko maslinovo ulje

1 veliki luk, narezan na ploške

1 vezica svježeg luka nasjeckanog

1 poriluk, nasjeckan

2 češnja češnjaka nasjeckana

2 Florina paprike, nasjeckane

4 srca artičoke, nasjeckana

4 tikvice, nasjeckane

1 rajčica, oguljena, narezana na kockice

1 vezica peršina, nasjeckanog

1/2 vezice kopra, nasjeckanog

Postupak

Zagrijte pećnicu na 180°C na zraku. Izvadite seoski list iz zamrzivača i ostavite ga u ambalaži na sobnoj temperaturi dok se dobro ne otopi (oko 2 sata).

Zagrijte maslinovo ulje u velikom loncu i pirjajte luk i poriluk na srednjoj vatri 5 minuta dok ne postanu prozirni. Dodajte papar, artičoke i bundevu dok ne omekšaju. Dodajte rajčicu, začinite solju i paprom i nastavite pirjati 5 minuta ili dok se povrće ne osuši. Maknite posudu s vatre i pustite da se nadjev ohladi. Zatim umiješajte peršin i kopar.

Podmažite srednju tepsiju uljem od češnjaka. Na podlogu raširite prvi list pazeći da mu rubovi vire iz stijenki tepsije. Premažemo ga s malo maslinovog ulja i na vrh poslažemo jedan po jedan preostale listove koje također premažemo uljem. Listove prethodno pecite 10 minuta.

Zatim izvadite tepsiju iz pećnice i rasporedite nadjev te pecite još 20 minuta ili dok listovi pri dnu i sa strane ne porumene, a povrće omekša.

časopis za masline.gr

Exit mobile version