Zagreba Lajfhaki

Pravilo 1 minute za uvijek urednu kuhinju

Jeste li se ikada našli u kaotičnoj kuhinji, s neopranim posuđem, proizvodima na pultu, mrljama od hrane u pećnici i ne znate odakle krenuti s čišćenjem? Ako ne, vi ste jedan od vrlo sretnih i običnih ljudi. Ako je tako, onda za vas imamo pravilo kojeg se kuhari drže u svojim kuhinjama kako bi uvijek bilo reda.

Jeste li ikada čuli za pravilo 1 minute?

Zlatno je pravilo urednosti i čistoće koje možete primijeniti ne samo u kuhinjama već i na svim kućanskim poslovima. Najvažnija stvar koju morate imati na umu jest postaviti male ciljeve koji se mogu ispuniti unutar minute.

Što želimo reći? Umjesto da nešto odgađate za kasnije, pronađite vremena za to! Na primjer, kuhate i koristite razno posuđe koje završi u praonici rublja. Umjesto da im dopustite da naprave brdo u sudoperu, možete ih prati polako dok hrana kuha kako se ne bi nakupile i tada ne znate kako postupiti u situaciji.

Što god radili u svojoj kuhinji, uvijek imajte na umu ovo zlatno pravilo. Podijelite svoje vrijeme na male aktivnosti od jedne minute i ništa ne odgađajte za kasnije! Na taj način uvijek ćete imati čistu kuhinju, a da se pritom ne umorite previše ili da ne shvatite da ste umorni.

časopis za masline.gr

Exit mobile version