Predivan čokoladni mousse bez vrhnja

Čokoladni mousse bez vrhnja prava je poslastica koju svakako trebate probati.

Priznaj. Volite klasični čokoladni mousse, zar ne? I mi je jako volimo. Toliko kremast i čokoladan da svaka žlica svakoga izluđuje.

Sastojaka je malo, jednostavni su, a postupak vrlo lagan, tako da nemate izgovora. Učinimo to zajedno.

Materijali

100 grama crne čokolade

3 jaja

15 g šećera

1 prstohvat soli

Pečeni lješnjaci po ukusu

Borovnice po ukusu

Provedba

Otopite čokoladu u vodenoj kupki. Odvojite žumanjke od bjelanjaka i istucite bjelanjke u čvrsti snijeg s malo soli i šećera. Dobro istucite. Zatim žumanjke ulijte u čokoladu, žustro miješajući.

Umućene bjelanjke dodati u čokoladu i lagano kuhačom miješati odozgo prema dolje. Mousse ulijte u čaše i stavite u hladnjak na najmanje 3 sata.

Prije posluživanja dodajte sitno nasjeckane pržene lješnjake i borovnice.

Mousse od tamne čokolade spreman je za uživanje.

jenny.gr

admin/ author of the article

Ja sam talentirani i kreativni novinar specijaliziran za pisanje članaka. Moj zadatak je istraživanje različitih tema, provođenje intervjua, analiza podataka i stvaranje visokokvalitetnog sadržaja koji privlači pažnju čitatelja i inspirira ih na razmišljanje i akciju

Loading...
Zagreba Lajfhaki