Čokoladni mousse bez vrhnja prava je poslastica koju svakako trebate probati.
Priznaj. Volite klasični čokoladni mousse, zar ne? I mi je jako volimo. Toliko kremast i čokoladan da svaka žlica svakoga izluđuje.
Sastojaka je malo, jednostavni su, a postupak vrlo lagan, tako da nemate izgovora. Učinimo to zajedno.
Materijali
100 grama crne čokolade
3 jaja
15 g šećera
1 prstohvat soli
Pečeni lješnjaci po ukusu
Borovnice po ukusu
Provedba
Otopite čokoladu u vodenoj kupki. Odvojite žumanjke od bjelanjaka i istucite bjelanjke u čvrsti snijeg s malo soli i šećera. Dobro istucite. Zatim žumanjke ulijte u čokoladu, žustro miješajući.
Umućene bjelanjke dodati u čokoladu i lagano kuhačom miješati odozgo prema dolje. Mousse ulijte u čaše i stavite u hladnjak na najmanje 3 sata.
Prije posluživanja dodajte sitno nasjeckane pržene lješnjake i borovnice.
Mousse od tamne čokolade spreman je za uživanje.
jenny.gr