Zagreba Lajfhaki

Predivni tartovi s kremom od parmezana

Danas ćemo vas mamiti ovim malim užicima.

Torte s kremom od parmezana savršeno su predjelo ako želite impresionirati svoje goste. Pogledajmo zajedno kako ih pripremiti.

Materijali

Za kolače

100 gr. brašno

25 gr. bademovo brašno

65 gr. maslac hladan iz frižidera

1 žumanjak (20 g)

2 gr. sol

Za kremu od parmezana (cca 20 g po tartleti)

125 gr. svježe punomasno mlijeko

7 gr. rižin škrob

7 gr. kukuruzni škrob

35 gr. svježa krema

35 gr. ribani parmezan

2 žumanjka

Muškatni oraščić u prahu po ukusu

Papar, sol

Provedba

Počinjemo s tijestom. Hladan maslac narezan na kockice i brašno stavite u zdjelu sjeckalice (rezača). Sve miješajte nekoliko sekundi dok smjesa ne dobije pješčanu teksturu. U to vrijeme dodajte bademovo brašno, žumanjak i sol te ponovno miješajte dok tijesto ne postane sve kompaktnije.

Smjesu prebaciti na radnu površinu i brzo mijesiti oblikujući kuglu koja se otvara valjkom za tijesto između dva lista papira za pečenje.

Stavite tijesto u hladnjak na najmanje pola sata da postane čvršće. Nakon što je prošlo vrijeme odmora, uzmite kalupe, stavite ih jedan do drugog ostavljajući nekoliko centimetara razmaka i rasporedite list tijesta po vrhu.

Oklagijom prijeđemo preko tijesta, pritiskamo da ga režemo i da odstranimo višak između kalupa. Utisnite prstom po unutarnjim rubovima svakog kalupa (za svaki će vam trebati oko 16 grama tijesta).

Probušite dno svakog tarta vrhovima vilice i ostavite kalupe u hladnjaku pola sata. Pecite u prethodno zagrijanoj pećnici na 175 stupnjeva oko 15 minuta, a zatim pustite da se tartovi potpuno ohlade.

Za kremu od parmezana

Hladno mlijeko, vrhnje, muškatni oraščić i papar ulijte u veliki lonac i zakuhajte mlijeko.

U međuvremenu u zdjelu stavite žumanjke, dodajte dva škroba i sve miksajte dok ne dobijete glatku kremu. Kad se mlijeko zagrije dodajte smjesu od žumanjaka i snažno miješajte pjenjačom dok se smjesa ne zgusne.

Dodajte naribani parmezan, pustite da se uz miješanje otopi i posolite. Kremu koju imamo izlijemo u nisku široku posudu, prekrijemo folijom, ohladimo na sobnoj temperaturi i stavimo u hladnjak da se stegne najmanje sat vremena.

Kad se krema ohladi, stavite je u zdjelu i miješajte električnom miješalicom dok ponovno ne postane kremasta. Kremu stavite u slastičarsku vrećicu i utisnite 20 gr. u svakoj tartleti.

Torte su spremne. Uživati.

jenny.gr

Exit mobile version