Zagreba Lajfhaki

Prekrasne karaoke Steliosa Parliarosa

A tko ne voli ovu klasičnu čokoladnu poslasticu? Ovdje imamo klasični i omiljeni recept Steliosa Parliarosa.

Materijali

Za oko 1 kg

150 gr. maslac na sobnoj temperaturi

150 gr. smeđi šećer

150 gr. badem, prah

115 gr. brašno za sve namjene

25 gr. kakao

200 gr. mliječna kuvertura

100 gr. kuvertura 55% kakaa

300 g kuvertura 55% kakaa za premazivanje

Postupak

U zdjeli miksera umijesiti sve sastojke osim kuvertura. Ovo tijesto je u obliku crumblea. Prstima ga utrljamo na papir za pečenje i pečemo u prethodno zagrijanoj pećnici na 160°C 15′.

Pustite da se ohladi pa rukama ili u blenderu sameljite crumble u grubi prah. Otopite dvije kuverture u vodenoj kupki, povucite i neprestano miješajte dok temperatura ne padne na 28 °C – 30 °C. Dodajte prah za mrvljenje i promiješajte.

Smjesu rasporedimo na pek papir debljine cca 1cm ili na pojedine kolutiće u željenom obliku i ostavimo da se ohladi preko noći, na hladnom mjestu ali ne u hladnjaku. Odkalupiti ako smo koristili obruče ili izrezati u oblik koji želimo, najbolje kvadrate ili rombove, da ne budemo u gubitku.

Jedan po jedan komade umočimo u oblogu od premaza koju smo otopili i složili na 30-31 °C. Carioke ostaviti na pek papiru da se suše oko 1 sat. Čuvaju se najmanje 1 mjesec izvan hladnjaka.

časopis za masline.gr

Exit mobile version