Zagreba Lajfhaki

Pržena i gazirana hrana napada jetru

Hepatolog Alla Yuzhnova rekla je koje je proizvode bolje ne konzumirati kako bi se zaštitila jetra.

U intervjuu za MedikForum, stručnjak je rekao da biste trebali isključiti prerađenu i prženu hranu iz prehrane, kako biste održali jetru u normalnom stanju. Ne uživajte u slatkišima i keksima, kao ni u gaziranim pićima i voćnim sokovima.

Alkohol u takvim količinama ne šteti jetri

Prema riječima stručnjaka, ove namirnice povećavaju količinu masti pohranjene u jetri. Ali nije samo šećer štetan za jetru. Negativan utjecaj ima i hrana s visokim udjelom soli.

Što se tiče prerađene hrane, ona povećava količinu šećera u tijelu.

Liječnik je primijetio da nealkoholna masna bolest jetre (NAFLD) može povećati rizik od razvoja raka jetre ili zatajenja jetre. Kako to ne biste izazvali, morate se pridržavati uravnotežene prehrane i voditi zdrav način života./Zdrave.to

Lajkajte zdrave.to i na Facebooku gdje ćete pronaći još puno korisnih i zanimljivih štiva za svakoga.

Exit mobile version