Super jednostavan recept za prženu rižu koji se može napraviti od ostataka riže od prethodnog dana!
Spremno za 20′
Materijali
300 gr. kuhana riža
2 poriluka nasjeckana
250 gr. smeđe gljive, narezane na ploške
1 čili papričica, nasjeckana
1½ žličice slatki curry
1 žličica juha soja umak
40 ml d.p. maslinovo ili sezamovo ulje
4 jaja lagano umućena
crni papar
sol
Za posluživanje
malo nasjeckanog peršina
2 mlada luka nasjeckana
Postupak
U tavi ili woku zagrijte maslinovo ulje na jakoj vatri i pirjajte poriluk 2 minute uz stalno miješanje kuhačom. Dodajte gljive i nastavite pirjati 5 minuta. Dodajte rižu, curry, soju i papar te promiješajte.
Pržite rižu nekoliko minuta i čim poprimi boju smanjite vatru i skupljajte je po stijenkama posude, a središte ostavite slobodno.
Jaja lagano umutiti, uliti u tavu i čim se počnu stezati umiješati. Rižu pomaknite od rubova prema sredini i dobro promiješajte sve sastojke. Maknite s vatre.
Poslužite posuto nasjeckanim peršinom i mladim lukom.
časopis za masline.gr