Zagreba Lajfhaki

Pržena riža s gljivama i curryjem

Super jednostavan recept za prženu rižu koji se može napraviti od ostataka riže od prethodnog dana!

Spremno za 20′

Materijali

300 gr. kuhana riža

2 poriluka nasjeckana

250 gr. smeđe gljive, narezane na ploške

1 čili papričica, nasjeckana

1½ žličice slatki curry

1 žličica juha soja umak

40 ml d.p. maslinovo ili sezamovo ulje

4 jaja lagano umućena

crni papar

sol

Za posluživanje

malo nasjeckanog peršina

2 mlada luka nasjeckana

Postupak

U tavi ili woku zagrijte maslinovo ulje na jakoj vatri i pirjajte poriluk 2 minute uz stalno miješanje kuhačom. Dodajte gljive i nastavite pirjati 5 minuta. Dodajte rižu, curry, soju i papar te promiješajte.

Pržite rižu nekoliko minuta i čim poprimi boju smanjite vatru i skupljajte je po stijenkama posude, a središte ostavite slobodno.

Jaja lagano umutiti, uliti u tavu i čim se počnu stezati umiješati. Rižu pomaknite od rubova prema sredini i dobro promiješajte sve sastojke. Maknite s vatre.

Poslužite posuto nasjeckanim peršinom i mladim lukom.

časopis za masline.gr

Exit mobile version