Pržene gljive i majoneza od ružmarina jednostavno je i vrlo ukusno jelo.
Jedna od najukusnijih delicija nedvojbeno su gljive. Dobra pržena gljiva po ukusu je čak bolja od mesa.
Današnji recept koji ćemo napraviti je lagan, pun kreativnosti i finoće. Jednostavno morate probati.
Materijali
- 8 vrganja
- 2 jaja
- Mlijeko
- Krušne mrvice
- Brašno
- Ulje od kikirikija
- Sol
- Za majonezu
- 200 gr. kukuruzno ulje
- 50 gr. maslinovo ulje
- 1 jaje
- 1 žličica senfa
- 1 žličica nasjeckanog ružmarina
- jabučni ocat
- Limunova korica
- Sol papar
Provedba
Gljive očistimo četkom ili mokrom krpom, zatim ih propasiramo prvo u brašnu, zatim u jajima razmućenim s malo mlijeka i na kraju u krušnim mrvicama.
Nakon pohanja gljive popržite na puno kipućeg ulja dok ne porumene i ocijedite ih na kuhinjskom papiru.
Za majonezu sve sastojke izmiksajte u blenderu dok ne dobijete homogenu smjesu. Pržene gljive poslužite s majonezom od ružmarina.
jenny.gr