Zagreba Lajfhaki

Puding od riže s baršunastom kremom | zarpanews.gr

Sa savršenom teksturom i slatkoćom

Materijali

6 sp. čaj punomasno mlijeko

1/2 sp. čajni šećer

1/2 žličice sol

1/2 sp. čajne duge bijele riže

2 žlice. ekstrakt vanilije

Mljeveni cimet, po želji

Provedba

U velikom loncu pomiješajte 5 1/2 šalica mlijeka, šećer i sol. Zakuhajte na srednje jakoj vatri.

Umiješajte rižu i smanjite vatru. Obavezno namjestite vatru na lagano kuhanje.

Kuhajte uz povremeno miješanje 50 do 60 minuta. Smjesa se treba zgusnuti do gustoće jogurta.

Kad se zgusne, maknite s vatre i umiješajte vaniliju.

Pustite da se ohladi i potom ohladite. Posljednju 1/2 šalice mlijeka pomiješajte s ostatkom rižinog mlijeka neposredno prije posluživanja.

Po želji pospite cimetom.

zvijer vijesti.gr

Exit mobile version