Pureći pljeskavice s umakom od gljiva

Ove pureće pljeskavice kuhane su u bogatom kremastom umaku od gljiva i ukusne su!

od Lambrosa Vakiarosa

Materijali

Za hamburgere

800 g mljevena puretina

1/3 šalice maslinovog ulja + 4 žličice. više juhe

1 manja glavica luka nasjeckana

1 režanj češnjaka nasjeckan

¾-1 šalice krušnih mrvica

1 jaje

2 bjelanjka

2 srednje pečene paprike babure ili 1 manja gotova iz tegle

7-8 listića metvice nasjeckanih

korica ½ limuna

1 žličica žlica mješavine začina Flavorits The Boost ili BBQ King

2 žličice slatka sol

papar

Za umak od gljiva

4 žličice juha od maslinovog ulja

½ šalice bijelih gljiva (šampinjona), isječenih na 6 komada

½ šalice pleurotus gljiva, narezanih

1 režanj češnjaka nasjeckan

5-6 grančica ružmarina

½ šalice bijelog ili slatkog vina

1 šalica vode ili pilećeg temeljca

3-4 žličice. jušna žlica vrhnja 3% masti

1 žličica juha od kukuruznog brašna

Postupak

Za hamburgere: Zagrijte u maloj tavi 2 žličice. maslinovog ulja i pirjajte luk s češnjakom 6-7 minuta.

U veću zdjelu stavite mljeveno meso, luk s češnjakom, krušne mrvice, jaje s tučenim bjelanjcima, mentu, koricu limuna, začine, sol i papar. Papriku pasirati s preostalim maslinovim uljem u sjeckalici i dodati u smjesu od mljevenog mesa. Dobro umijesiti, pokriti prozirnom folijom i ostaviti u hladnjaku najmanje 30 minuta.

Oblikujte ovalne pljeskavice od 200g. svaki. Zagrijte veliku tavu na jakoj vatri. Stavite 2 žličice. maslinovog ulja i pecite pljeskavice dok ne dobiju lijepu boju, oko 2 minute sa svake strane. Zatim ih izvadite iz tave i ostavite sa strane.

Za umak od gljiva: U većoj tavi zagrijte maslinovo ulje i pirjajte gljive s češnjakom 3-4 minute dok ne počnu puštati tekućinu i smanji im se volumen.

Dodajte ružmarin, pljeskavice i deglazirajte vinom. Pustite da alkohol ispari pa dodajte temeljac i vrhnje. Smanjite temperaturu na srednju temperaturu i poklopite poklopcem. Pecite 6-7, a zatim otvorite poklopac i okrenite pljeskavice na drugu stranu. Kuhajte još 6 minuta ili dok pljeskavice ne budu kuhane.

Na kraju umak pomiješajte s kukuruznim brašnom koje ste u maloj zdjelici otopili s malo vode.

Poslužite hamburgere na tanjure uz basmati ili jasmin rižu.

časopis za masline.gr

admin/ author of the article

Ja sam talentirani i kreativni novinar specijaliziran za pisanje članaka. Moj zadatak je istraživanje različitih tema, provođenje intervjua, analiza podataka i stvaranje visokokvalitetnog sadržaja koji privlači pažnju čitatelja i inspirira ih na razmišljanje i akciju

Loading...
Zagreba Lajfhaki