Zagreba Lajfhaki

Rajčice punjene krumpir salatom i peršinom

Rajčice punjene krumpir salatom i peršinom, koje postaju idealan prilog mesu ili ribi

Georgea Dimitrakopoulosa

Spremno za 50′

Materijali

8 velikih rajčica

5 većih krumpira

4 glavice luka, svježe

2 stabljike celera

200 g majoneza

2 žličice juha od senfa, blag

3 žličice juhe od kapara

4 žličice jušna žlica crnih maslina bez koštica na kolutiće

sok od 1 limuna

2 žličice žlice ekstra djevičanskog maslinovog ulja

3 žličice jušni ocat

½ vezice peršina

sol, svježe mljeveni papar

Postupak

Odrežite vrh svake rajčice vodoravno i ostavite im vrhove sa strane. Zatim uz pomoć žlice ispraznite njihovu unutrašnjost.

Krumpir čuvajte s ljuskom i dobro ga operite. Stavite ih u veliki lonac hladne vode, posolite i kuhajte na jačoj vatri 25-30 minuta, kad voda proključa. Probodite ih nožem da provjerite jesu li kuhani, zatim ih ocijedite i ostavite da se ohlade.

U velikoj zdjeli dobro izmiksajte senf s majonezom, limunovim sokom te soli i paprom.

Nakon što se krumpir ohladi, ogulite ga i narežite na velike kocke. Dodajte sol, papar, maslinovo ulje, ocat i promiješajte. Zatim pomiješajte krumpir sa smjesom od majoneze i dodajte kapare i masline. Nasjeckajte mladi luk, celer, peršin i dodajte u zdjelu s krumpirom. Dobro izmiješajte dok sastojci ne budu homogeni.

Nadjenite rajčice krumpir salatom, poklopite, pokapajte s malo maslinova ulja i po želji začinite solju i paprom.

časopis za masline.gr

Exit mobile version