Ratatouille sa zimskim povrćem | zarpanews.gr

Posno jelo, koje će osvojiti i one najzahtjevnije.

od strane Dine Nikolaou

Spremno za 1:25′

Materijali

2 srednja slatka krumpira

2 srednje repe

500 gr. bundeva očišćena

4 srednja krumpira

2 žličice žlice ekstra djevičanskog maslinovog ulja

1 žličica slatki origano, suhi

sol, svježe mljeveni papar

Za umak

40 ml ekstra djevičanskog maslinovog ulja

1 glavica luka nasjeckana

1 režanj češnjaka, nasjeckan

400 g Concasse rajčice

1 žličica slatki origano, suhi

1 grančica ružmarina

sol, svježe mljeveni papar

Postupak

Zagrijte pećnicu na 200oC na zraku. Ogulite i operite batat, repu, bundevu i krumpir. Narežite ih na tanke ploške uz pomoć mandoline, a inače vrlo oštrim nožem, pazeći da sve ploške budu iste debljine.

Svo povrće stavite u zdjelu, poškropite ga s pola maslinova ulja, posolite i popaprite te rukama dobro promiješajte. Stavite preostalo maslinovo ulje u manju zdjelu, dodajte origano i ostavite sa strane.

Za umak: Zagrijte maslinovo ulje u tavi koja se ne lijepi. Dodajte luk i pirjajte 3-4 minute uz stalno miješanje. Dodajte češnjak, rajčice, origano, ružmarin, sol, papar i promiješajte. Kuhajte 15 minuta na laganoj vatri dok se umak ne zgusne i ostane na ulju.

Umak izlijte u vatrostalnu posudu. Počnite slagati povrće na vrh, izmjenjujući boje i vrste, pazeći da napola pokriva jedno drugo. Na kraju kistom premažite cijelu površinu maslinovim uljem koje ste ostavili sa strane.

Pokrijte posudu aluminijskom folijom i pecite u pećnici 25-30 minuta. Uklonite aluminijsku foliju i nastavite peći 15 minuta dok površina povrća ne porumeni. Ratatouille poslužite topao, posipajući svježe mljevenim paprom.

časopis za masline.gr

admin/ author of the article

Ja sam talentirani i kreativni novinar specijaliziran za pisanje članaka. Moj zadatak je istraživanje različitih tema, provođenje intervjua, analiza podataka i stvaranje visokokvalitetnog sadržaja koji privlači pažnju čitatelja i inspirira ih na razmišljanje i akciju

Loading...
Zagreba Lajfhaki