Kobasica, predjelo koje svi volimo, pretvara se u kefte i postaje naša inspiracija za slastan recept.
od strane Dine Nikolaou
Spreman za 45′
Materijali
1 velika ćufta od kobasice, u 4 komada
4 pite za ražnjiće
½ šalice ekstra djevičanskog maslinovog ulja
200 g jogurt
4 rajčice, okomito prerezane na pola
1 tanko narezan luk
3 žličice žlica nasjeckanog peršina
malo sumaka
2 komada pergament papira izrezati na komade
sol, svježe mljeveni papar
Postupak
Zagrijte pećnicu na 180°C. Pleh od pećnice obložite neljepljivim papirom i posložite kobasice. Pecite ih 15-20 minuta, pazeći da ih jednom ili dvaput okrenete da se ispeku sa svih strana.
Maknite lim i uključite pećnicu na roštilj. Izvadite kobasice iz lima za pečenje i rasporedite pite i rajčice prerezanom stranom prema gore. Premažite s malo maslinovog ulja i stavite lim u pećnicu 4-5 minuta.
Izvadite lim, okrenite pite i rajčice na drugu stranu, premažite s malo maslinovog ulja i vratite u pećnicu na 2-3 minute.
Za posluživanje prvu pitu namažite velikom žlicom jogurta. U sredinu stavite komad pečene kobasice, dvije pečene rajčice, malo luka i malo peršina. Posolite i popaprite, pospite s malo sumaka i omotajte papirom za pečenje. Nastavite s preostalim ražnjićima i odmah poslužite.
Savjeti
Pahuljaste, kvalitetne pite dat će još ukusniji rezultat!
časopis za masline.gr