Zagreba Lajfhaki

Ražnjići od povrća i umak od jogurta

Od pravilno mariniranog i narezanog povrća dobivaju se vrlo ukusni ražnjići. Uživamo ih s hladnim umakom od jogurta.

Materijali

Za umak od jogurta

200 g jogurt

200 g kremasti sir

3 žličice jušna žlica vlasca nasjeckanog

1 žličica slatki kumin

1 žličica slatki čili (u prahu)

½ žličice slatka kajenska paprika

sol

Za ražnjiće

2 manje tikvice, narezane na komade (debljine: 1,5 cm)

1 crvena paprika, izrezana na srednje komade (1,5 cm)

1 zelena paprika, izrezana na srednje komade (1,5 cm)

½ velikog luka, narezanog na srednje komade (1,5 cm)

8 većih gljiva (bijelih), prepolovljenih (1,5 cm)

16 cherry rajčica, cijelih

¼ šalice ekstra djevičanskog maslinovog ulja

2 žličice žlice crvenog vinskog octa

2 žličice mješavina juhe od svježeg začinskog bilja (majčina dušica, ružmarin, peršin, kopar, itd.)

½ žličice juha od kima

1 režanj češnjaka, otopljen

sol, svježe mljeveni papar

Savjeti

Alternativno, pecite ražnjiće u električnoj pećnici, na roštilju, na srednjoj rešetki 7-8 minuta sa svake strane.

Postupak

Za umak: U zdjeli dobro promiješajte sve sastojke, poklopite i ostavite u hladnjaku najmanje 2 sata, da se pomiješaju arome sastojaka.

Za ražnjiće: U zdjeli pomiješajte maslinovo ulje, ocat, svježe začinsko bilje, kumin, češnjak, sol i papar. Povrće naizmjence stavljajte na drvene ili metalne ražnjiće, pazeći da na svakom ražnju budu sve arome i boje.

Pecite na srednjoj vatri 15 minuta, redovito okrećući da se ispeče sa svih strana. S vremena na vrijeme kistom premažite ih biljnim octom kako se ne bi osušile i poprimile okuse i mirise. Poslužite toplo uz umak od jogurta.

časopis za masline.gr

Exit mobile version