Recept za domaći snickers s malo kalorija i bez šećera

Žitne pločice su posljednjih godina stekle veliku popularnost u području prehrane. Ovi mali zalogaji prepuni su hranjivih tvari i uvijek ih možete nositi sa sobom u torbi. Tako su žitne pločice uspjele spojiti našu potrebu za zdravim grickalicama s brzim ritmom života.

Ovi hranjivi međuobroci osmišljeni su kako bi u naš dnevni jelovnik unijeli značajnu količinu proteina, kritičnog makronutrijenta za koji se zna da podržava oporavak i rast mišića, pomaže u kontroli tjelesne težine i održava optimalno funkcioniranje tijela.

Žitne pločice dostupne su u različitim okusima i veličinama, pokrivajući sve preferencije okusa. Međutim, važno je pročitati oznake sastojaka na svakoj pločici kako biste bili sigurni da sadrži hranjive tvari koje obećava i da nije puna dodatnog šećera. Kako biste izbjegli grickalicu koja izgleda hranjivo, ali nije, možete napraviti vlastite domaće pločice.

Imate li žudnje? Recept za zdrave snickers pločice s minimalnim unosom kalorija

Youtube nalog “Kako kuhati pametnije” objavio je jednostavan i ukusan recept za domaće snickers pločice. Međuobrok je napravljen od prirodnih sastojaka poput zobi, badema i datulja.

Orašasti plodovi nude proteine ​​potrebne za energiju i snagu, dok zob, zahvaljujući biljnim vlaknima, pomaže u povećanju osjećaja sitosti. Kalorijska vrijednost snickers pločica jednaka je onoj iz trgovine, ali one domaće ne sadrže rafinirani šećer.

Sastojci: (za 18 pločica)

1,5 šalica mljevene zobi (ili zobenog brašna) (150 g)

1/2 šalice badema (50 g)

1/4 šalice kokosovog ulja (50 g)

3 žlice meda

2 šalice datulja (300 g)

4 žlice maslaca od kikirikija

1 žličica ekstrakta vanilije

1/4 žličice soli

1/2 šalice kikirikija, suho pečenog i posoljenog (65 g)

4 oz tamne čokolade (80 g)

PODACI O PREHRANI (po pločici): 228 kalorija, 11,6 g masti, 29,6 g ugljikohidrata, 4,5 g proteina

Upute: Za nugat sloj, pomiješajte mljevenu zob, bademovo brašno, kokosovo ulje i med u zdjeli. Raširite zobenu smjesu u tepsiju veličine 9 x 9 inča (22 x 22 cm) i stavite u hladnjak na 30 minuta. Za karamel sloj dodajte datulje u drugu zdjelu i prelijte vrućom vodom. Nakon 5 minuta ocijedite datulje i ostavite malo svježe vode.

Dodajte datulje, maslac od kikirikija, vaniliju i sol u blender. Tucite dok ne dobijete glatku smjesu i dodajte 1/4 šalice (60 ml) slatke vode od datulja. Rasporedite karamel-datulje na zob. Pospite kikirikijem i lagano utisnite kikiriki na datulje. Stavite ih u zamrzivač na 1 sat.

Smrznutu smjesu prebacite na drvenu kuhinjsku dasku i oštrim nožem režite na štanglice. Štangle umočite u otopljenu čokoladu i vratite u hladnjak da se čokolada skroz stegne. Spreman!

oblik.gr

admin/ author of the article

Ja sam talentirani i kreativni novinar specijaliziran za pisanje članaka. Moj zadatak je istraživanje različitih tema, provođenje intervjua, analiza podataka i stvaranje visokokvalitetnog sadržaja koji privlači pažnju čitatelja i inspirira ih na razmišljanje i akciju

Loading...
Zagreba Lajfhaki