Zagreba Lajfhaki

Recept za najljepše kolačiće s komadićima čokolade – Gotovi za 30 minuta

Najljepši čokoladni kolačići, čokoladni kolačići! Jedinstveni recept za čokoladne kolačiće. Probajte ove ukusne kolačiće s komadićima čokolade i bit ćete spremni!

od Argyrosa Barbarigoua

Priprema: 15 minuta

Kuhanje: 15 minuta

Materijali za 40 komada:

480 gr. brašno za sve namjene

80 gr. kakao

1 žlica oštra soda bikarbona

450 gr. maslac

200 gr. šećer

300 gr. smeđi šećer

1/2 žličice krupna sol

3 žlice ekstrakt vanilije

2 žumanjka od velikih jaja

2 velika jaja

300 gr. kuvertura u kapima

150 gr. nasjeckani orasi

Provedba

Za kolačiće s komadićima čokolade zagrijte pećnicu na 160º C s ventilatorom. Obložite 3 lima za pečenje papirom za pečenje. U zdjelu prosijte brašno, kakao i sodu. U tavu koja se ne lijepi stavite pola maslaca i otopite ga na srednjoj vatri. Neka maslac porumeni i postane mošusan još 2′-3′.

Ulijte vrući maslac u posudu od nehrđajućeg čelika ili stakla. Dodajte ostatak maslaca i miješajte dok se dobro ne otopi.

Dodajte obje vrste šećera, sol i vaniliju. Umutiti žicom ili štapnim mikserom da se smjesa homogenizira, šećer rastopi i dobro ohladi. Dodajte jaja i žumanjke, uvijek miješajući mikserom ili pjenjačom dok smjesa ne postane sjajna i pjenasta. Ostavite smjesu da odstoji 3′-4′. Ponovno ga istučemo da postane rahlo.

Uz pomoć lopatice malo po malo dodavati brašno i miješati 1′. Na kraju dodati komadiće čokolade i orahe. Na masni papir žličicom sipajte žlice smjese ostavljajući 3-4 cm razmaka između (tijekom pečenja se rašire). Pecite oko 15 minuta dok rubovi ne porumene, ali sredina ostane mekana.

Nakon što su pažljivo pečeni – trebali bi još biti mekani – prebacite ih na rešetku da se ohlade i stvrdnu.

argiro.gr

Exit mobile version