Najljepši čokoladni kolačići, čokoladni kolačići! Jedinstveni recept za čokoladne kolačiće. Probajte ove ukusne kolačiće s komadićima čokolade i bit ćete spremni!
od Argyrosa Barbarigoua
Priprema: 15 minuta
Kuhanje: 15 minuta
Materijali za 40 komada:
480 gr. brašno za sve namjene
80 gr. kakao
1 žlica oštra soda bikarbona
450 gr. maslac
200 gr. šećer
300 gr. smeđi šećer
1/2 žličice krupna sol
3 žlice ekstrakt vanilije
2 žumanjka od velikih jaja
2 velika jaja
300 gr. kuvertura u kapima
150 gr. nasjeckani orasi
Provedba
Za kolačiće s komadićima čokolade zagrijte pećnicu na 160º C s ventilatorom. Obložite 3 lima za pečenje papirom za pečenje. U zdjelu prosijte brašno, kakao i sodu. U tavu koja se ne lijepi stavite pola maslaca i otopite ga na srednjoj vatri. Neka maslac porumeni i postane mošusan još 2′-3′.
Ulijte vrući maslac u posudu od nehrđajućeg čelika ili stakla. Dodajte ostatak maslaca i miješajte dok se dobro ne otopi.
Dodajte obje vrste šećera, sol i vaniliju. Umutiti žicom ili štapnim mikserom da se smjesa homogenizira, šećer rastopi i dobro ohladi. Dodajte jaja i žumanjke, uvijek miješajući mikserom ili pjenjačom dok smjesa ne postane sjajna i pjenasta. Ostavite smjesu da odstoji 3′-4′. Ponovno ga istučemo da postane rahlo.
Uz pomoć lopatice malo po malo dodavati brašno i miješati 1′. Na kraju dodati komadiće čokolade i orahe. Na masni papir žličicom sipajte žlice smjese ostavljajući 3-4 cm razmaka između (tijekom pečenja se rašire). Pecite oko 15 minuta dok rubovi ne porumene, ali sredina ostane mekana.
Nakon što su pažljivo pečeni – trebali bi još biti mekani – prebacite ih na rešetku da se ohlade i stvrdnu.
argiro.gr