Recept za savršen kruh sa sirom

Drugačiji kruh koji se jede kao međuobrok jer se radi sa sirom, maslinama i ružmarinom.

Georgea Dimitrakopoulosa

Porcije: 4 Vrijeme pripreme: 10′ Vrijeme kuhanja: 50′ Gotovo za: 60′ Vrijeme čekanja: 130

Materijali

Za tijesto

2 vrećice suhog kvasca

1 žličica slatki šećer

700 gr. brašno za sve namjene

1 žličica slatka sol

1/2 šalice e.p. maslinovo ulje

tople vode, koliko je potrebno

Za nadjev

1 veliki luk, narezan na tanke ploške

200 gr. slana feta, izmrvljena

100 gr. krem sir, izmrvljen

100 gr. Kalamon masline, bez koštice

2 žličice žlice ružmarina, osušenog

e.p. maslinovo ulje

ružmarin

krupna sol

Postupak

Na malo ulja i soli pirjajte luk dok ne uvene. Kvasac i šećer u velikoj posudi s malo tople vode prstima otopite dok se potpuno ne otopi.

Dodajte posuto brašno, maslinovo ulje i sol te polako dolijevajte vodu, mijesite dok ne postane mekano tijesto koje se malo lijepi za prste. Napravimo kuglu i poklopimo. Ostavite da se diže na toplom 1,5 sat.

Zagrijte pećnicu na 40°C. Nakon što je tijesto naraslo, razvaljajte ga valjkom za tijesto u deblji lim. Dodati luk, nadjenuti posni sir, masline, ružmarin, zatvoriti i gnječiti šakama 2-3 puta po 5 minuta. Okrugli kalup za torte namastite, stavite tijesto i pritisnite da pokrije kalup.

Prelijte s malo ulja, pospite krupnom soli i aromama, pritisnite da malo uđe unutra, poškropite vodom, pokrijte ručnikom i stavite peći, dok se ponovno ne digne, oko 40′. Pojačati temperaturu i peći na 180°C 40-50 minuta. Pustimo da se ohladi.

Styling: Elena Jeffrey- Food Styling: M. Georgiadis- Fotografija: STUDIO M

časopis za masline.gr

admin/ author of the article

Ja sam talentirani i kreativni novinar specijaliziran za pisanje članaka. Moj zadatak je istraživanje različitih tema, provođenje intervjua, analiza podataka i stvaranje visokokvalitetnog sadržaja koji privlači pažnju čitatelja i inspirira ih na razmišljanje i akciju

Loading...
Zagreba Lajfhaki