Zagreba Lajfhaki

Restauratori su otkrili “mračne tajne švedskih stolova

Svaki restoran ima mnogo tajni u kuhinji, a posebno oni koji koriste sve popularnije švedske stolove. Kao i sve na svijetu, ima svoje prednosti i nedostatke, stoga biste trebali ići samo na mjesta kojima možete vjerovati.

Ovih pet namirnica nikada se ne smiju kuhati u lijevanom željezu!

Iako ne bismo trebali potpuno prestati jesti u buffet restoranima, svakako bismo trebali biti malo oprezniji.

U tekstu pogledajte koje tajne kriju švedski stolovi koje su zaposlenici restorana otkrili na Redditu.

1. Od jednog obroka možete napraviti drugi

“Obično se puno hrane obrađuje, primjerice riblje jelo u ponedjeljak može postati riblja juha u utorak. “Neki restorani bacaju hranu samo ako se ne može preraditi.” – Terry Lowe/Reddit

“Moj prijatelj koji je radio u bifeu rekao mi je da su koristili napola pojedene komade kruha koje su ljudi ostavljali na svojim tanjurima za izradu krutona za salate.” – filthy_lucre/Reddit

2. Čokoladne fontane su nehigijenske

“Restoran u kojem sam radio imao je čokoladnu fontanu i provodio sam pola svog vremena na poslu pokušavajući spriječiti mušterije da guraju svoje prste i druge predmete u fontanu.

Sjećam se žene s gipsanom rukom koja je došla i počela topiti jagode u fontani. Na kraju je umočila veći dio gipsa u fontanu tako da je cijeli gips bio prekriven čokoladom. – Cursedknighttartorias/Reddit.

“Završio sam s obrokom i nastavio s desertom.” Dok sam prilazio čokoladnoj fontani, vidio sam dijete kako kihne ravno u nju. Ono nije pokušavalo pokriti usta, a ni njegovi roditelji nisu marili. Nakon toga više nisam imala želju probati čokoladnu fontanu. – Indoorsman7/Reddit.

Nema problema: ove namirnice možete koristiti i nakon isteka roka trajanja

3. Neki ljudi probaju hranu s pladnjeva

“Jednom sam otišao u bife gdje su posluživali poseban ručak koji je uključivao razne juhe i salate. Pa sam zgrabio tanjur i htio staviti salatu kad sam vidio stariju ženu kako jede juhu ravno iz glavnog lonca.

Probala je sve juhe i vratila one koje joj se nisu sviđale u lonce i otišla kao da je to normalno.” – AmyAriztan/Reddit

“Prijatelj s faksa radio je u kineskom restoranu. Rekao je da su uhvatili stalnog gosta kako redovito umače pizzu u zdjelu wonton juhe i jede je. Po četvrti put u mjesec dana, uprava ga je konačno izbacila” – ndkjr70/Reddit.

“Jedan dječak koji je imao oko 6 ili 7 godina htio je jesti žvaku. Zatim je otišao do desertnog šanka, zgrabio žlicu plišanih medvjedića i počeo ih jesti sa žlice, umačući istu žlicu u zdjelu još nekoliko puta.

Roditelji su se nasmijali i rekli mu da prestane, a onda je pljunuo gumenog medu natrag u žlicu i vratio ga u zdjelicu” – Elephant_Kisses2/Reddit.

4. Na tanjurima može biti nešto osim hrane

“Ne mogu vam reći koliko smo puta pronašli dlačice u tjestenini i ako se kupac žali na to, odnijet ćemo tjesteninu u kuhinju, ukloniti vlakna, pričekati oko 5 minuta, a zatim ih vratiti. ‘ – © _GottaCatchEmAll_/Reddit.

“Sjećam se da smo jednom jeli iz švedskog stola i kad smo podigli pogled, vidjeli smo jednog od osoblja kako ubija muhe električnim mlatilom za insekte. I to povrh hrane. Odmah smo prestali jesti, platili i otišli. Nikad se nismo vratili. Nekoliko mjeseci kasnije mjesto je zatvoreno i napušteno je 6 ili 7 godina” – cassievalor/Reddit.

5. Kvarljiva hrana nije uvijek pravilno obrađena

“Radio sam u indijskom restoranu. Njihovi standardi sigurnosti hrane uvijek su bili loši. Mnogo toga je bilo neprihvatljivo, ali ono što se ističe je velika kanta jogurta koja je stajala nekoliko dana i još uvijek se svakodnevno služila u restoranu. Nakon ovoga stvarno ne podnosim indijsku hranu” – © mgvertigo101/Reddit.

“Nisam imao posao, a stvarno mi je trebao novac. Tako sam se zaposlio kao kuhar i zapravo nisam znao u što se upuštam. Poslužili smo puno pečene piletine. A onda su mi jednom rekli da to kupuju ljudi koji prodaju hranu koja se vrlo brzo kvari. Hrana u ovom restoranu bila je jeftina i užasna” – getyrock1200/Reddit.

Švedski liječnik naveo je najjeftinije, a korisne proizvode

6. Hrana i tanjuri ponekad završe na podu

“Vidio sam kako ljudi ispuštaju pribor za posluživanje na pod i onda istim priborom stavljaju hranu na svoje tanjure. Jednom sam jednom djetetu doslovno zgrabio žlice za salatu iz ruke prije nego što ih je bacio na pod” – Atra_Lux/Reddit.

7. Ono što je napisano u opisu nije uvijek točno

“U restoranu smo često služili kobasice za doručak i godinama su ljudi pitali jesu li svinjske ili goveđe. Retrospektivno, znam da je ljude to zanimalo zbog kulturoloških uvjerenja ili prehrambenih ograničenja. Bio sam besraman (i mlad) kuhar koji je slušao kako se kuhari žale na glupe fashionistice, pa sam govorio gostima ono što su htjeli čuti” – zastrašujuće/Reddit.

„Naša sveučilišna menza imala je problema s pogrešnim označavanjem alergena u hrani i morala sam propustiti mnoga predavanja zbog pogrešno označene hrane i posljedičnih alergijskih reakcija.

Moj prijatelj je jednom skoro pojeo riblji štapić koji je bio označen kao pileći. Ali bila je oprezna i zamolila me da prvo zagrizem i provjerim da nije pala u anafilaktički šok” – jazzyjazz7/Reddit.

8. Svaka se greška može pokriti

“Jednom moj šef nije odmrznuo goveđa rebra na vrijeme za večeru s roštiljem. Bilo je hrpe smrznutih rebarca i nismo ih mogli tek tako staviti u pećnicu.

No, napravio je sljedeće – spržio ih je. Zatim je naredio da ih umoče u umak za roštilj i tako ih posluži. Tada je svima rekao da nikome ne smiju reći ni riječi. No kupcima su se svidjela ova rebarca i vrlo su redovito uživali u njima” – BebopDC/Reddit.

“Moj kolega s posla ispustio je cijeli komad rebarca na pod koji je koštao oko 100 dolara. Zatim nam je rekao da ga samo operemo i zamotamo” – _GottaCatchEmAll_/Reddit.

4 super korisne kombinacije namirnica

9. Restoran može ostati bez hrane, ali ne zato što je nema dovoljno, već zato što neki gosti ne mare za druge

„Moji roditelji su imali restoran sa švedskim stolom i tamo sam radila svaki dan. Moja omiljena horor priča je kad par dođe jesti. Voljeli su rakove i kad ih je mama poslužila, sve su ih pojeli.

Također, samo podsjetnik, pandže rakova su vrlo skupe! Ignorirali su druge kupce, samo su ih pokupili i pojeli. U restoranu su bili možda dva sata i polako se smračilo.

Jeli su rakove najmanje tjedan dana, pa je moja mama konačno odlučila da je dosta. Prestala ih je posluživati ​​u bifeu i donosila je samo pojedinačne tanjure kupcima koji su ih željeli, ali ih nisu mogli dobiti zbog para.

Par se tada naljutio. Doslovno su prevrtali stolice za svojim stolom, prevrtali tanjure, čaše itd. Potpuno su uništili mjesto na kojem su sjedili” – blooberries1/Reddit.

10. Kineski restorani su najbolji

“Bio sam u kuhinjama gotovo svakog velikog restorana, ali restorani sa švedskim stolom uvijek su loši. Jedina iznimka je lokalni kineski restoran. Vlasnik je doista heroj koji ima čistu kuhinju” – fischestix/Reddit.

„Kineska kuhinja je vrlo raznolika. Hrana se također često kuha točno pred vama što je divno. Radnici su izuzetno profesionalni i sve je ukusno” – AndrewPro/Pikabu.

11. Neki restorani imaju posebna pravila za goste koji na tanjur stave više hrane nego što mogu pojesti

Ulaznicu plaćate jednom, ali postoji striktno pravilo: plaćate svu hranu koja vam ostane na tanjuru nakon što ste jeli.” – gogadrow/Pikabu.

„U restoranu sa švedskim stolom možete ostati koliko god želite. I nikoga nije briga koliko jedete. Ali postoji jedno nepisano pravilo: morate imati prazan tanjur nakon što završite s jelom. To znači da ne biste trebali uzimati više hrane nego što možete pojesti” – AndrewPro/Pikabu.

Dr. Silvia Pascaleva, dr. med.: Smršaviti ne možete sami

12. Dobri posjetitelji mogu čak dobiti i ugodno iznenađenje

“Sestra i ja otišle smo u restoran Home Town na vrlo kasni ručak. Svidjela nam se njihova salata koja je jako dobra. Dobili smo i male porcije sa švedskog stola, poput piletine na žaru, krumpira i tjestenine sa sirom.

Bili smo tamo oko 15.30 zbog gustog rasporeda tog dana. U 16 sati odabir se počeo mijenjati jer bi novi jelovnik za večeru počinjao u 17 sati.

Umjesto da nas zamoli da odemo, menadžer je došao do našeg stola i pozvao nas da probamo dodatna, drugačija jela koja dolaze iz kuhinje. Znao je da nismo tu da se prejedamo.” – Kardinal Robbins / Quora./ zdrav.to

Lajkajte zdrave.to i na Facebooku gdje ćete pronaći još puno korisnih i zanimljivih stvari!

Exit mobile version