Zagreba Lajfhaki

Riža od rajčice s bosiljkom | zarpanews.gr

Ultimativni grčki ljetni rižoto, idealan i za prve dane jeseni. Muškovola od mirisa i slatkoće zrelih rajčica i bosiljka, kuha se lako i brzo i postaje kraljevsko jelo s malo fete sa strane. Tajna je u rajčici: Odaberite najzrelije rajčice, one koje su počele “pucati”.

od Eleni Psychoulis

Spremno za sat vremena

Materijali

1 kg rajčica, vrlo zrelih

300 g Arborio riža ili riža od klinčića

1 sitno nasjeckani luk

2 češnja češnjaka nasjeckana

1 zelena paprika, narezana na kockice

1 crvena paprika, narezana na kockice

1 čaša vina vino, bijelo

6 žličica juha od maslinovog ulja

½ žličice slatki šećer

1 vezica bosiljka

Sol papar

Postupak

Rajčice sameljite u blenderu zajedno s korom.

Kašu stavite u zdjelu i dodajte toplu ili vruću vodu, tako da ukupno dobijete mješavinu vode i rajčice oko 900g. Ako su rajčice jako sočne možda vam ne treba voda.

U dubljem loncu na jakoj vatri pirjajte maslinovo ulje s lukom, češnjakom, paprikom i rižom. Čim riža postane prozirna, zalijte vinom i dodajte vodu i mješavinu rajčice. Posoliti, pošećeriti i smanjiti vatru na minimum. Pokrijte poklopcem i kuhajte oko 20 minuta, dok riža ne omekša. Na kraju dodajte bosiljak i još malo promiješajte.

Prije posluživanja pokrijte ga 15 minuta ručnikom i zatvorite poklopac na vrhu.

časopis za masline.gr

Exit mobile version