Rižoto s pestom od bosiljka | zarpanews.gr

Drugačiji rižoto začinjen svježim bosiljkom

Materijali

1 luk

1 sc. češnjak

1 žlica maslinovo ulje

sol i papar

200 gr. riža za rižoto

20 gr. Bijelo vino

800 ml temeljca od povrća

30 gr. maslac

60 gr. Parmezan

Za pesto

1 sc. češnjak

50 gr. ulje

30 gr. listovi bosiljka

20 gr. indijski oraščići

50 gr. Parmezan

Za posluživanje

raketa

indijski oraščići

Parmezan

papar

ulje

Provedba

Dodajte ulje, luk i češnjak i stavite ih u lonac, zajedno sa soli i paprom i pirjajte oko 2 minute dok ne porumene.

Dodajte rižu i pirjajte 3 minute, zalijte vinom i čim ispari dodajte juhu u 2-3 obroka uz neprestano miješanje oko 10 minuta.

Maknite s vatre i ostavite sa strane nekoliko minuta. Dodajte maslac i papar te izmiksajte pa dodajte parmezan i miješajte dok se cijela smjesa ne sjedini.

Pripremite pesto tako da češnjak i ulje stavite u mikser i dobro umutite. Dodajte bosiljak i indijske oraščiće s parmezanom, mutite nekoliko sekundi dok smjesa ne postane homogena i poslužite.

zvijer vijesti.gr

admin/ author of the article

Ja sam talentirani i kreativni novinar specijaliziran za pisanje članaka. Moj zadatak je istraživanje različitih tema, provođenje intervjua, analiza podataka i stvaranje visokokvalitetnog sadržaja koji privlači pažnju čitatelja i inspirira ih na razmišljanje i akciju

Loading...
Zagreba Lajfhaki