Drugačiji rižoto začinjen svježim bosiljkom
Materijali
1 luk
1 sc. češnjak
1 žlica maslinovo ulje
sol i papar
200 gr. riža za rižoto
20 gr. Bijelo vino
800 ml temeljca od povrća
30 gr. maslac
60 gr. Parmezan
Za pesto
1 sc. češnjak
50 gr. ulje
30 gr. listovi bosiljka
20 gr. indijski oraščići
50 gr. Parmezan
Za posluživanje
raketa
indijski oraščići
Parmezan
papar
ulje
Provedba
Dodajte ulje, luk i češnjak i stavite ih u lonac, zajedno sa soli i paprom i pirjajte oko 2 minute dok ne porumene.
Dodajte rižu i pirjajte 3 minute, zalijte vinom i čim ispari dodajte juhu u 2-3 obroka uz neprestano miješanje oko 10 minuta.
Maknite s vatre i ostavite sa strane nekoliko minuta. Dodajte maslac i papar te izmiksajte pa dodajte parmezan i miješajte dok se cijela smjesa ne sjedini.
Pripremite pesto tako da češnjak i ulje stavite u mikser i dobro umutite. Dodajte bosiljak i indijske oraščiće s parmezanom, mutite nekoliko sekundi dok smjesa ne postane homogena i poslužite.
zvijer vijesti.gr