Zagreba Lajfhaki

Rolada od mljevenog mesa punjena povrćem i sirom

Omiljeni rolat uvijek osvaja dojmove s kojima će se pojaviti na stolu. U ovoj ukusnoj verziji punjena je povrćem i kretskom gravierom te kuhana s krumpirom u ljusci.

Spremno za 1:50′

od Ioanne Stamoulos

Materijali

Za mljeveno meso

1 kg mljevene junetine (lapa ili maslina)

5 žličica jušna žlica ribanih krušnih mrvica

3 kriške slanine na vrlo male kockice

1 veliki luk, nasjeckan

3 žličice juha od maslinovog ulja

1 srednja rajčica, narezana na četvrtine

1 vezica peršina, na deblje komade

3 žličice žlice crnog vina

1 žličica suhi slatki origano

1 žličica juha od senfa

4 žličice jušna žlica Cretan graviera, naribana

sol, svježe mljeveni papar

Za nadjev

1 Florin paprika, u štapićima

1 mrkva, u velikim štapićima

1 zelena paprika, u štapićima

150 g Kretska graviera, u štapićima

Za ukras

1 kg krumpira, na krupnije kocke

2 srednje rajčice, naribane

1 kavena šalica maslinovog ulja

1 kafena šalica bijelog vina

½ žličice slatki šećer

origano

Sol papar

Postupak

Pripremite mljeveno meso: Na maslinovom ulju pirjajte luk dok ne postane sjajan i mekan. U međuvremenu pasirajte rajčicu s peršinom i vinom u multi.

U zdjeli umijesiti mljeveno meso s mješavinom luka, peršina i rajčice, slaninom, senfom, krušnim mrvicama, gravierom, origanom i sl. soli i paprom. Smjesu od mljevenog mesa ostavite u hladnjaku, au međuvremenu pripremite sastojke za nadjev kako je gore opisano.

Pripremite rolat: Zagrijte pećnicu na 190ºC. Odrežite komad papira za pečenje i na njega rasporedite smjesu od mljevenog mesa u obliku kvadrata.

Sastojke za nadjev ravnomjerno stavite između četiri strane, ostavljajući razmak od najmanje tri prsta okolo i podignite pergamentni papir odozgo i odozdo kako biste lako zatvorili zarolano meso. Učvrstite bočne stranice rolade da materijal za punjenje ne pobjegne i zamotajte je u pergament papir. Stavite roladu u koricu s poklopcem sa šavom ispod.

U manjoj posudi pomiješajte krumpire s naribanom rajčicom, šećerom, maslinovim uljem, solju i paprom te origanom. Krumpir u tepsiji rasporedite lijevo i desno od rolade i zalijte vinom. Pokrijte tavu poklopcem i kuhajte hranu 1 sat.

Uklonite papir za pečenje s rolne i vratite je na trup. Premažite ga sa malo ulja i nastavite da pečete bez poklopca dok rolada ne porumeni i krompir se dobro skuva.

časopis za masline.gr

Exit mobile version