Rolice od cimeta s kremom od kestena

Maslačno tijesto, okus cimeta i baršunasta krema od kestena (domaća ili komercijalna). Ove ćemo kiflice ispeći iznova i iznova i sljubiti ih s toplim napitkom od kakaa koji savršeno pristaje uz njih.

Materijali

Porcije: 5-6

Za tijesto

5 gr. instant kvasac ili 15 gr. Svježi kvasac

1 ½ žličica granulirani šećer

120 ml svježeg, toplog mlijeka

350 gr. jako brašno, za lepinju

1/4 žličice slatka sol

1 veliko jaje

120 gr. maslac, otopljen

80 gr. meki smeđi šećer

3/4 žličice slatki cimet, prah

Za kremu od kestena

350 gr. kuhani kesteni

80 ml toplog mlijeka

60 gr. maslac, otopljen

1 žličica slatki ekstrakt vanilije

Za krem ​​sir

200 gr. kremasti sir

50 gr. maslac, na sobnoj temperaturi

3 žličice jušna žlica svježeg mlijeka

100 gr. šećer u prahu

1 žličica slatki ekstrakt vanilije

Postupak

Krema od kestena: Pasirajte sve sastojke u blenderu i ostavite sa strane.

Tijesto: U posudi otopiti kvasac i kristalni šećer u mlijeku, pokriti prozirnom folijom i ostaviti na toplom 10′. U drugoj posudi pomiješajte brašno i sol, dodajte smjesu mlijeka i kvasca, zatim jaje, maslac i mijesite dok ne postane tijesto koje će vam se odvajati od ruku. Pokriti prozirnom folijom i ostaviti na toplom 40 minuta.

Na pult stavimo cca 50 cm neljepljivog papira, na njega položimo tijesto i rukama ili valjkom za tijesto otvorimo ga u obliku pravokutnika. Kremu od kestena premažite po cijeloj površini, pospite smeđim šećerom i cimetom. Zarolajte i nožem isjecite na 5-6 kolutića pazeći da budu iste debljine.

Slažemo ih u tepsiju jednu do druge pazeći da se ne zgusnu jer će se tijekom pečenja raširiti i ostavimo na toplom 20′ da se dižu. Zagrijte pećnicu na 175°C i pecite oko 30′.

Kremasti sir: Sve sastojke mutiti mikserom 2-3 minute. Dok su rolice s cimetom vruće prelijte ih vrhnjem i poslužite.

časopis za masline.gr

admin/ author of the article

Ja sam talentirani i kreativni novinar specijaliziran za pisanje članaka. Moj zadatak je istraživanje različitih tema, provođenje intervjua, analiza podataka i stvaranje visokokvalitetnog sadržaja koji privlači pažnju čitatelja i inspirira ih na razmišljanje i akciju

Loading...
Zagreba Lajfhaki