Salata od riže sa škampima | zarpanews.gr

Vratio se kući i nemaš ništa za jelo? Skuhajte rižu i dobit ćete brzu, jednostavnu, ukusnu salatu od riže koju ćete raditi svaki dan.

Materijali

400 gr. žuta riža

300 gr. škampi, očišćeni

2 žličice jušna žlica ekstra djevičanskog maslinovog ulja

1 komorač očišćen od grubih vlakana narezan na tanke ploške

4 mlada luka sitno nasjeckana

Za vinaigrette

1 vezica kopra (bez debelih peteljki), nasjeckana

50 ml ekstra djevičanskog maslinovog ulja

sok od 1 limuna

sol, svježe mljeveni papar

Postupak

U velikom loncu posoljene vode skuhajte rižu prema uputama na pakiranju. Procijedite i ostavite sa strane.

Zagrijte maslinovo ulje u tavi koja se ne lijepi. Dodajte komorač i pirjajte 5-6 minuta, miješajući dok ne omekša. Koromač izvadite šupljikavom žlicom i dodajte u rižu. Vratite tavu na vatru i bez dodavanja maslinovog ulja dodajte škampe i pirjajte ih 2 minute na jakoj vatri. Ponovo šupljikavom žlicom izvadite škampe iz tave i dodajte ih riži. Dodati i mladi luk i promiješati.

Za vinaigrette: Stavite kopar, maslinovo ulje, limunov sok, sol i svježe mljeveni papar u blender ili procesor hrane i pasirajte dok ne dobijete lijep, zeleni umak. Ulijte vinaigrette u zdjelu s rižom i dobro promiješajte. Poslužite odmah.

časopis za masline.gr

admin/ author of the article

Ja sam talentirani i kreativni novinar specijaliziran za pisanje članaka. Moj zadatak je istraživanje različitih tema, provođenje intervjua, analiza podataka i stvaranje visokokvalitetnog sadržaja koji privlači pažnju čitatelja i inspirira ih na razmišljanje i akciju

Loading...
Zagreba Lajfhaki