Salata od slanutka s rikolom i tunom

Jede se kao salata ali i kao glavno jelo koje možete napraviti i u zadnji tren ako u zamrzivaču imate kuhani slanutak u vrećici.

Materijali

300 g slanutak namočen preko noći u hladnoj vodi

1 cijeli luk

2 konzerve tune u ulju ili vodi

1 vezica rikule, krupno nasjeckane

1 srednja glavica luka, sitno nasjeckana

1 crvena paprika, narezana na tanke ploške

2 zrele rajčice, narezane na kockice

7 grančica nasjeckanog peršina

sol

za sos

1/2 šalice ocijeđenog jogurta

sok od 1 limuna

pola šalice maslinovog ulja

dobar prstohvat kumina

2 češnja češnjaka

sol

Savjeti

Umjesto peršina možete staviti svježu metvicu.

Ako želite uštedjeti vrijeme, možete skuhati veću količinu i rasporediti u vrećice.

Postupak

Kuhajte slanutak u puno slane vode s cijelim lukom, dok ne omekša, ali da se ne otopi. Ocijedite ih i bacite luk.

Sve sastojke za salatu pomiješajte u zdjeli i posolite.

Sve sastojke za umak izmiksajte u blenderu, dok ne dobijete homogenu i glatku smjesu.

Prelijte salatu umakom koji ste pripremili i pomiješajte. Poslužite odmah.

časopis za masline.gr

admin/ author of the article

Ja sam talentirani i kreativni novinar specijaliziran za pisanje članaka. Moj zadatak je istraživanje različitih tema, provođenje intervjua, analiza podataka i stvaranje visokokvalitetnog sadržaja koji privlači pažnju čitatelja i inspirira ih na razmišljanje i akciju

Loading...
Zagreba Lajfhaki