Hladna salata od tjestenine obično se razvije u glavno jelo. U ovom slučaju kombiniramo ga s kuhanim slanutkom, hladnim rajčicama i aromatičnom metvicom. Dobro ga ohladite u hladnjaku i uživajte uz čašu aromatičnog bijelog vina.
Spremno za 1:55
autora Iliasa Mamalakisa
Materijali
250 g ljuska od tjestenine
1 čaša kuhanog slanutka
1 šalica nasjeckane metvice
150 g sir ementalac narezan na kockice
100 g sušene rajčice, nasjeckane
Za preljev
1 kavena šalica maslinovog ulja
2 žličice juha od senfa
1 žličica žlica meda
sok od ½ limuna
1 žličica juha od vinskog octa
malo soli
Postupak
U velikom loncu s puno slane vode kuhajte školjke oko 8 minuta. Procijedite ih u cjedilo i isperite s puno vode.
Kad se ohlade, stavite ih u veću zdjelu za salatu, dodajte kuhani slanutak, Mendel kockice, nasjeckane sušene rajčice i nasjeckanu metvicu. Dobro promiješajte, prekrijte zdjelu sa salatom folijom i ohladite u hladnjaku.
Pripremite preljev: u blender uspite maslinovo ulje, senf, med, limunov sok i ocat.
Smjesu dobro umutiti, izvaditi salatu iz hladnjaka, posoliti je i promiješati. Prelijte preljevom, ponovno promiješajte i poslužite salatu na stol.
časopis za masline.gr