Salata s grahom, tunom i maslinama

Maslena salata od bijelog graha, tunjevine i maslina super je ukusna i zaista kompletan obrok!

Materijali

150 g bijeli grah, kuhan

150 g tuna u maslinovom ulju, ocijeđena

2 kisele Florini paprike, nasjeckane

8-10 crnih maslina bez koštice

1 srednji luk, narezan na tanke ploške

2 stabljike celera, nasjeckane

1-2 cijela oraha, za prilog

Za preljev

1 mladi luk, bijeli dio sitno nasjeckan

¼ žličice suhi slatki origano

1 stabljika celera, nasjeckana

2 grančice peršina nasjeckanog

2 žličice žlice soka od limuna

2 žličice žlice crvenog vinskog octa

sol, svježe mljeveni crni papar

Savjeti

Ukusna varijanta: Koristite bilo koju vrstu graha, čak i divovske. A ako vam se sviđa, umjesto tune odaberite lacerdu.

Postupak

Sve sastojke za salatu stavite u zdjelu za salatu i dobro promiješajte.

Sve sastojke za preljev stavite u blender i miksajte dok ne postane glatko.

Polovicom preljeva prelijte salatu i ostavite je u hladnjaku da se marinira 20 minuta. Poslužite prelivši preostalim preljevom i posipajući orasima. Poslužite prelivši preostalim preljevom i posipajući orasima.

Foto: Eva Monohari

časopis za masline.gr

admin/ author of the article

Ja sam talentirani i kreativni novinar specijaliziran za pisanje članaka. Moj zadatak je istraživanje različitih tema, provođenje intervjua, analiza podataka i stvaranje visokokvalitetnog sadržaja koji privlači pažnju čitatelja i inspirira ih na razmišljanje i akciju

Loading...
Zagreba Lajfhaki