Maslena salata od bijelog graha, tunjevine i maslina super je ukusna i zaista kompletan obrok!
Materijali
150 g bijeli grah, kuhan
150 g tuna u maslinovom ulju, ocijeđena
2 kisele Florini paprike, nasjeckane
8-10 crnih maslina bez koštice
1 srednji luk, narezan na tanke ploške
2 stabljike celera, nasjeckane
1-2 cijela oraha, za prilog
Za preljev
1 mladi luk, bijeli dio sitno nasjeckan
¼ žličice suhi slatki origano
1 stabljika celera, nasjeckana
2 grančice peršina nasjeckanog
2 žličice žlice soka od limuna
2 žličice žlice crvenog vinskog octa
sol, svježe mljeveni crni papar
Savjeti
Ukusna varijanta: Koristite bilo koju vrstu graha, čak i divovske. A ako vam se sviđa, umjesto tune odaberite lacerdu.
Postupak
Sve sastojke za salatu stavite u zdjelu za salatu i dobro promiješajte.
Sve sastojke za preljev stavite u blender i miksajte dok ne postane glatko.
Polovicom preljeva prelijte salatu i ostavite je u hladnjaku da se marinira 20 minuta. Poslužite prelivši preostalim preljevom i posipajući orasima. Poslužite prelivši preostalim preljevom i posipajući orasima.
Foto: Eva Monohari
časopis za masline.gr