Salata s lećom, krumpirom i kobasicama

Drugačija salata s mahunarkama – krumpir salata, koja će vas osvojiti svojim bogatim okusom. Savršeno uz čašu piva.

spreman za 55′

od Ioanne Stamoulos

Materijali

200 g leća

2 srednja krumpira

2 seoske kobasice, na kolutove

2 žličice jušna žlica nasjeckanog kopra

2 žličice žlica nasjeckanog peršina

1 sitno nasjeckani luk

1/3 šalice maslinovog ulja

2 žličice žlice bijelog vinskog octa

1 žličica slatki med

1 žličica juha od senfa

Sol papar

Postupak

Leću kuhajte u loncu s vodom 10 minuta. Ocijedite ih i ponovno kuhajte u puno svježe vode koju posolite nakon što prokuha, dok leća ne omekša, pazeći da se ne otopi. Ocijedite ih i prebacite u zdjelu da se ohlade.

U posebnom loncu u slanoj vodi kuhajte krumpir očišćen i narezan na veće komade (jednake veličine da se ravnomjerno raskuha) dok ne omekša. Ocijedite ih i ohlađene narežite na kockice.

Stavite tavu na vatru, dodajte malo maslinovog ulja i lagano pirjajte luk dok ne omekša i zasja. Dodajte kockice krumpira i pirjajte nekoliko minuta. Zatim sve ulijte u zdjelu s lećom.

Ponovno stavite tavu na vatru i kuhajte kobasice. Sve ulijte u zdjelu s lećom.

U blenderu pomiješajte preostalo maslinovo ulje sa senfom, medom, octom te malo soli i papra. Prelijte vinaigrette preko salate, pospite koprom i peršinom i dobro promiješajte sastojke. Salatu poslužite odmah toplu ili je ostavite u hladnjaku da se smrznuti pa je poslužite hladnu.

časopis za masline.gr

admin/ author of the article

Ja sam talentirani i kreativni novinar specijaliziran za pisanje članaka. Moj zadatak je istraživanje različitih tema, provođenje intervjua, analiza podataka i stvaranje visokokvalitetnog sadržaja koji privlači pažnju čitatelja i inspirira ih na razmišljanje i akciju

Loading...
Zagreba Lajfhaki