Hranjiva i zadovoljavajuća salata, koja također može zamijeniti obrok. Uz zobene pahuljice i leću odlično se slaže kozji sir.
Materijali
300 g leća
150 g griz
3 rajčice oguljene, očišćene od sjemenki, nasjeckane
2 vezice nasjeckanog peršina
½ vezice metvice, nasjeckane
6 svježih glavica luka nasjeckanih
sok od 3 limuna
80 ml ekstra djevičanskog maslinovog ulja
100 g kozji sir, ručno izmrvljen
cvijet soli
svježe mljeveni papar
Postupak
Stavite leću u zdjelu i isperite je vodom. Procijedimo ih, stavimo u manju posudu s vodom i čim zavrije kuhamo dok ne omekšaju prema uputama na pakiranju. Procijedimo ih, ohladimo vodom i pustimo da se ocijede.
Za to vrijeme u većoj zdjeli potopite zobene pahuljice u kipuću vodu (voda ih treba prekriti) 30 minuta. Procijedite i pustite da se ocijedi.
Stavite leću i zobene pahuljice u posudu za posluživanje te dodajte rajčice, začinsko bilje, limunov sok, maslinovo ulje i feta sir. Posolite i popaprite, lagano kuhačom izmiješajte i odmah poslužite.
časopis za masline.gr