Zagreba Lajfhaki

Seoska salata sa pečenim origano rajčicama

Klasična seoska salata ovdje se poslužuje s pečenim rajčicama i postaje alternativni prijedlog za svakodnevni stol.

od strane Dine Nikolaou

Spreman za 35′

Materijali

2 srednje crvene rajčice, narezane na četvrtine

2 srednje zelene rajčice, narezane na četvrtine

2 češnja češnjaka sitno nasjeckana

1 kutija slatki origano, suhi

1 paprika, narezana na ploške

1 manja glavica luka, tanko narezana

1 veći svežanj krizantema očišćenih i dobro osušenih

150 gr. kriška

100 ml ekstra djevičanskog maslinovog ulja

2 žličice žlice balzamičnog octa

listovi od 2-3 grančice svježeg origana

sol, svježe mljeveni papar

Postupak

Zagrijte pećnicu na 200°C. Lagano nauljite srednju posudu za pečenje i stavite komade rajčice. Po vrhu pospite češnjak, poškropite s 50 ml maslinovog ulja i pospite origanom, soli i svježe mljevenim paprom.

Rukama dobro izmiješajte i rasporedite rajčice po tavi u jednom sloju. Pecite ih 20 minuta dok ne omekšaju, puste malo tekućine i dok im se kora ne nabora. Izvadite rajčice

u zdjelu s vilicom i držite tekućine od kuhanja u tavi.

Slider stavite u zdjelu za salatu i dodajte papriku, luk, pečene rajčice i feta sir. Začinite solju i paprom i lagano promiješajte. Ono malo soka što je ostalo u tavi procijedite i stavite u zdjelu. Dodajte preostalo maslinovo ulje i aceto balsamico, izlupajte vilicom i prelijte preko salate. Pospite s nekoliko listića svježeg origana i odmah poslužite.

časopis za masline.gr

Exit mobile version