Lagani mediteranski tart “seoskog” ugođaja…
od Ioanne Stamoulos
Spremno za 1:10′
Materijali
1 gotov list za tart (četvrtasti)
Za nadjev
250 g vilica rastopljena feta
1 procijeđeni jogurt
2 jaja
10 maslina
5-6 sušenih rajčica
1 narezani luk
1 tanko narezana zelena paprika
2 rajčice narezane na kriške
1 glavica bosiljka
sol, papar, origano
malo maslinovog ulja
Za ukras
nasjeckane masline
tanko narezani krastavac
kapara
Postupak
Zagrijte pećnicu na 180°C. Položite list tijesta na lim za pečenje ili kalup za tart, pokrijte dno i stranice, odrežite višak tijesta i zatim ga cijelo probodite vilicom. Prethodno ga pecite 15 minuta i ostavite da se malo ohladi.
Pomiješajte fetu s jogurtom i jajima te smjesu začinite solju i paprom, origanom i bosiljkom. Umiješajte nasjeckane sušene rajčice i smjesu ulijte u prethodno pečeni tart.
Na malo maslinova ulja prodinstajte luk, posolite ga i maknite s vatre.
Površinu smjese od sira obložite ploškama rajčice i paprike naizmjence, lagano posolite i po vrhu rasporedite pirjani luk.
Pecite tart u prethodno zagrijanoj pećnici dok podloga i površina ne porumene. Tart poslužite ukrašen tankim ploškama krastavca, nasjeckanim maslinama i kaparima.
časopis za masline.gr