Zagreba Lajfhaki

“Seoska salata” tart | zarpanews.gr

Lagani mediteranski tart “seoskog” ugođaja…

od Ioanne Stamoulos

Spremno za 1:10′

Materijali

1 gotov list za tart (četvrtasti)

Za nadjev

250 g vilica rastopljena feta

1 procijeđeni jogurt

2 jaja

10 maslina

5-6 sušenih rajčica

1 narezani luk

1 tanko narezana zelena paprika

2 rajčice narezane na kriške

1 glavica bosiljka

sol, papar, origano

malo maslinovog ulja

Za ukras

nasjeckane masline

tanko narezani krastavac

kapara

Postupak

Zagrijte pećnicu na 180°C. Položite list tijesta na lim za pečenje ili kalup za tart, pokrijte dno i stranice, odrežite višak tijesta i zatim ga cijelo probodite vilicom. Prethodno ga pecite 15 minuta i ostavite da se malo ohladi.

Pomiješajte fetu s jogurtom i jajima te smjesu začinite solju i paprom, origanom i bosiljkom. Umiješajte nasjeckane sušene rajčice i smjesu ulijte u prethodno pečeni tart.

Na malo maslinova ulja prodinstajte luk, posolite ga i maknite s vatre.

Površinu smjese od sira obložite ploškama rajčice i paprike naizmjence, lagano posolite i po vrhu rasporedite pirjani luk.

Pecite tart u prethodno zagrijanoj pećnici dok podloga i površina ne porumene. Tart poslužite ukrašen tankim ploškama krastavca, nasjeckanim maslinama i kaparima.

časopis za masline.gr

Exit mobile version