Zagreba Lajfhaki

Skiufichta s pesto umakom i pečenim cherry rajčicama

Jednostavno jelo od tjestenine, koje se jede ili kao izdašno glavno jelo ili kao aromatična salata od tjestenine.

Spremno za 25′

Materijali

500 gr. skiufihta ili druge slične tjestenine

250 gr. cherry rajčice, prepolovljene

1 grančica svježeg timijana

1 režanj češnjaka, nasjeckan

1 žličica žlice šećera

malo e.p. maslinovo ulje

50 gr. pinjole, pečene

Za pesto umak

35 gr. pinjole, pečene

40 gr. Kefalotiri iz Elassonasa

1 režanj češnjaka

160 ml e.p. maslinovo ulje

50 gr. jestivi listovi bosiljka

Postupak

Za pesto umak dodajte sve sastojke u multipraktik i miksajte dok ne postane jednolična pasta. Stavite u hladnjak na 1 sat.

Kamenice skuhajte u kipućoj slanoj vodi prema uputama na pakiranju. Dobro ohladite i ocijedite.

U nauljenu tepsiju složiti cherry rajčice, poprskati maslinovim uljem, posuti šećerom, soli i češnjakom, dodati listiće timijana i peći u zagrijanoj pećnici na 120⁰C na zraku oko 20′. Hladnu tjesteninu pomiješajte s pesto umakom, pospite pečenim pinjolima i pečenim cherry rajčicama te poslužite.

časopis za masline.gr

Exit mobile version