Sladoled od dinje s medom i jogurtom, sva svježina ljeta u tri sastojka! Probajte ovaj sladoled i poludjet ćete!
od Argyrosa Barbarigoua
Gotovo za 20 minuta
Materijali
500 gr. pasirano meso dinje
500 gr. jogurt 2%
125 gr. med od majčine dušice
savjet: Za izradu ovog sladoleda radije odaberite argentinske dinje koje će vašem sladoledu dati boju.
Postupak
Uzmite srebrnu dinju, operite je izvana i vodoravno zarežite nožem.
Odstranjujemo vlakna i sjemenke te malo po malo meso dok ne izvažemo 500 g čistog mesa.
Stavite voće, jogurt i med u blender.
Tucite ih dok se sve ne zgnječi, stavite u aparat za sladoled ili zamrznite u zamrzivaču dok se smjesa ne stvrdne i tucite svakih 30′ po 5 puta dok ne postane pjenasta.
Ispražnjene polovice dinje zamrznite u zamrzivaču.
Nakon što se sladoled zamrzne, napunite smrznute kutije s dinjom i po želji ukrasite pistaćima.
argiro.gr