Zagreba Lajfhaki

Sladoled od višanja s jogurtom | zarpanews.gr

Kiseli sladoled sa jogurtom, ohladiti u ustima. Baš ono što vam treba nakon ljetnog obroka!

od Argyrosa Barbarigoua

Spremno za 40′

Sastojci za 6 porcija

375 ml vrhnja

3 žumanjka

90 gr. šećer

200 gr. jogurt

450 gr. višnja bez koštice

Postupak

Prvo zagrijte vrhnje u loncu.

U zdjeli 6-7 minuta mikserom mutiti žumanjke sa šećerom dok se dobro ne zapjene i postanu svijetla krema.

Neposredno prije nego što vrhnje zakuha, dodavati ga uz nastavak mućenja mikserom malo po malo u umućene žumanjke.

Stavite posudu s kremom u vodenu kupku.

Miješajte vrhnje na toploj kupki dok se malo ne zgusne i ostane sloj na poleđini žlice.

Nakon što se krema zgusnula, izvadite posudu iz vruće kupke i stavite je na posudu s kockicama leda i hladnom vodom (hladna kupka).

Lagano promiješajte da se krema dobro ohladi.

Lagano premažite maslacem 1 komad papira za pečenje i prekrijte površinu kreme. Zamrzavamo ga u hladnjaku.

U međuvremenu višnje pasirajte u blenderu dok ne postanu pire.

Kad se krema zaledi malo po malo ulijevati jogurt uvijek miješajući žicom i na kraju uliti pire od višanja i promiješati.

Smjesu stavljamo u aparat za sladoled ili, ako nemamo aparat za sladoled, slijedimo stari način zamrzavanja s puno poteza.

argiro.gr

Exit mobile version