Zagreba Lajfhaki

Sladoled sendvič stratciatella | zarpanews.gr

Komponente

  • 400 gr. zaslađeno mlijeko, hladno
  • 250 gr. vrhnje 35%, hladno
  • narančina korica, od 1 naranče
  • 100 gr. pokrivač
  • 1 žlica ekstrakt vanilije
  • 350 gr. pite s maslacem

Za sastav

  • 100 gr. kuvertura, rastopljena
  • 50 gr. lješnjaci, izlomljeni na sitne komadiće
  • 100 gr. čokoladni tartuf

Metoda izvršenja

Dok kuhate, provjerite korake koje ste dovršili i slijedite recept bez da se izgubite.

Kuhajmo…

U zdjelu miksera stavite zaslađeno mlijeko, vrhnje i dobro mutite pjenjačom velikom brzinom 2-3 minute da se smjesa zgusne i postane poput gustog šlaga.

Maknite zdjelu s miksera i dodajte narančinu koricu.

Kuverturu sitno nasjeckajte i stavite u kantu s ostalim sastojcima. Dodajte ekstrakt vanilije i izmiješajte pjenjačom.

Pite rasporedimo po radnoj površini i podijelimo kremu. Presavijte ih na pola i prebacite u pleh. Ako želimo da ih napravimo sa više fila onda možemo napraviti tri porcije. Ako napravimo pet onda će nam sladoledi biti tanji.

Stavite u zamrzivač na 3 sata da se zamrzne i stabilizira.

Za sastav

U multicuter stavimo lješnjake i izlomimo ih da postanu mrvice. Stavite ih u zdjelu i ostavite sa strane.

U drugu zdjelu stavite otopljenu kuverturu, au treću čokoladni tartuf.

Sladoled narežite na komade i jednim krajem umočite u otopljenu kuverturu. Zatim umočite u zdjelu s lješnjacima ili tartufima i poslužite.

akispetretzikis.com

Exit mobile version