Zagreba Lajfhaki

Sladoledna torta od 3 sastojka

Sladoledna torta je tako jednostavan i lak recept koji se pravi sa samo 3 sastojka i isplati se napraviti!

Materijali

  • 800 gr. vrhnje 35% masti (hladno)
  • 500 gr. praline od lješnjaka
  • 1+(1/2) pak ptiber s preljevom od mliječne čokolade

Za sladolednu tortu

Položimo film u okrugli oblik promjera 20-22 cm.

Želimo pokriti i podlogu i stijenke za sladolednu tortu.

Kalup stavite u zamrzivač dok ne napravite kremu

Hladnu kremu zajedno s pralinama od lješnjaka ulijte u zaleđenu posudu.

Smjesu tucite mikserom velikom brzinom par minuta dok ne postane lijepa baršunasta i gusta krema.

Izvadite formu iz zamrzivača i ulijte pola količine kreme po cijeloj površini.

Žlicom ga rastanjimo tako da mu površina bude ravna.

Po cijeloj površini kreme izlomite malo biskvita od mliječne čokolade.

Preliti ostatkom kreme i razmazati žlicom ili špatulom da površina bude glatka.

Napravimo posljednji sloj kolačića bez da ih previše lomimo samo za male praznine koje nastaju.

Sladolednu tortu prekrijte folijom i ostavite u zamrzivaču nekoliko sati da se dobro smrzne i stegne

Sladolednu tortu prije posluživanja izvadimo iz zamrzivača na 5 do 10 minuta kako bismo je narezali na komade.

Poslužite i uživajte u sladolednoj torti.

Šokantno je ukusno i jednostavno.

argiro.gr

Exit mobile version