Sladoledna torta je tako jednostavan i lak recept koji se pravi sa samo 3 sastojka i isplati se napraviti!
Materijali
- 800 gr. vrhnje 35% masti (hladno)
- 500 gr. praline od lješnjaka
- 1+(1/2) pak ptiber s preljevom od mliječne čokolade
Za sladolednu tortu
Položimo film u okrugli oblik promjera 20-22 cm.
Želimo pokriti i podlogu i stijenke za sladolednu tortu.
Kalup stavite u zamrzivač dok ne napravite kremu
Hladnu kremu zajedno s pralinama od lješnjaka ulijte u zaleđenu posudu.
Smjesu tucite mikserom velikom brzinom par minuta dok ne postane lijepa baršunasta i gusta krema.
Izvadite formu iz zamrzivača i ulijte pola količine kreme po cijeloj površini.
Žlicom ga rastanjimo tako da mu površina bude ravna.
Po cijeloj površini kreme izlomite malo biskvita od mliječne čokolade.
Preliti ostatkom kreme i razmazati žlicom ili špatulom da površina bude glatka.
Napravimo posljednji sloj kolačića bez da ih previše lomimo samo za male praznine koje nastaju.
Sladolednu tortu prekrijte folijom i ostavite u zamrzivaču nekoliko sati da se dobro smrzne i stegne
Sladolednu tortu prije posluživanja izvadimo iz zamrzivača na 5 do 10 minuta kako bismo je narezali na komade.
Poslužite i uživajte u sladolednoj torti.
Šokantno je ukusno i jednostavno.
argiro.gr