Zagreba Lajfhaki

Sladoledna torta sa jogurtom i šumskim voćem

Ukusna domaća slastica koja se radi bez aparata za sladoled i pogodna je za mnoge prilike.

Ljeto je nedvojbeno najbolje vrijeme za pripremu jednostavnih slatkiša kod kuće i isprobavanje naše mašte i domišljatosti. Od jednostavnih sastojaka možemo pripremiti ukusne pjenice, semifredde, sladolede i sladoledne torte. Ovoga puta želimo s vama podijeliti recept za sladolednu tortu s jogurtom i šumskim voćem. Domaća slastica ukusna i spektakularna kao i pakirana i prikladna za tisuću prilika.

Za bazu

125 gr. kolačići od bobičastog voća

Za sladoled

250 gr. Šumsko voće

100 g šećera

500 ml svježeg vrhnja

300 gr. jogurt

300 gr. kondenzirano mlijeko

Za ukras

50 gr. Šumsko voće

Provedba

Krenimo od kreme. Stavite voće i šećer u lonac i kuhajte 5-6 minuta uz miješanje. Zatim smjesu istucite u blenderu i ostavite da se ohladi.

Idemo na sladoled. U zdjeli električnom žicom istucite vrhnje. Kad je dobro umućeno dodajte jogurt, kondenzirano mlijeko i dobro promiješajte da se sjedini. Kremu od voća odvojimo i ulijemo u mliječnu kremu te dobro izmiješamo dok ne dobijemo jednoličnu boju.

Zatim kolačiće namočiti u mlijeko i staviti na dno kalupa za tortu koji smo prethodno obložili masnim papirom. Zatim preliti polovicom kreme i poravnati kuhačom. Na to stavite drugi red keksa namočenog u mlijeko.

Preliti ostatkom kreme i poravnati. Kolač stavite u zamrzivač da se stegne najmanje 3 sata. Čim prođe vrijeme izvaditi tortu iz forme i ukrasiti po želji voćem koje smo odvojili.

Uživati.

jenny.gr

Exit mobile version